Бондаренко Катерина: обираю професію бізнес-аналітика як дуже конкурентну на ринку праці

17 липня 2021 року

1. Розкажіть, будь-ласка, про себе

Мене звати Бондаренко Катерина Михайлівна. Я закінчила Григорівську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Активно займаюсь баскетболом, волейболом. Була капітаном команди.

2. Чим Вас зацікавила освітня програма "Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу"?

Мене зацікавила ця програма тим, що, навчаючись за нею, я зможу отримати знання не тільки з бухгалтерії, а й отримаю поглиблені знання з правових дисциплін – корпоративного права, трудового і податкового права. Це мені знадобиться у майбутній роботі. Також мої знайомі порадили мені обрати одним із пріоритетів цю програму, бо тут є можливість стати фахівцем з бізнес-аналізу, а це зараз дуже популярно і є гарні перспективи.

 

3.Звідки Ви отримали інформацію про цю освітню програму?

Вперше про цю програму я дізналася від знайомих, що навчаються на військовій кафедрі НУБіП України, які вважають, що навчання за цією новою і перспективною програмою дасть мені з однієї сторони хороші знання з обліку, бізнес-аналізу, права, а з іншої сторони – знайти гарну роботу за спеціальністю в Києві. Тому що потреба у фахівцях з такими знаннями є великою і тільки зростає для українського і міжнародного бізнесу.
Також, за порадою доцента кафедри статистики та економічного аналізу Симоненко Олени Іванівни я ознайомилася з сайтом НУБіП України, економічного факультету і кафедри статистики та економічного аналізу. Там прочитала багато корисної інформації про цю програму і про вступ.

 

3. Які Ви бачите переваги від навчання за цією програмою для подальшого працевлаштування?

Професія бухгалтера є дуже важливою і потрібною – адже на кожному підприємстві є головний бухгалтер, або навіть й велика бухгалтерія. Я вважаю, що зараз у бізнесі дуже важливо бути не тільки хорошим бухгалтером, але й добре знати право –трудове, податкове, фінансове. Крім того, такі знання завжди знадобляться у всіх ситуаціях і мені і моїм рідним і знайомим, яким я зможу допомагати професійними порадами. А крім того, я подивилася, чи є вакансії пов»язані з роботою бізнес-аналітика на сайтах work.ua, job.ua і побачила що таких вакансій є сотні. Надіюся, що після закінчення університету я зможу знайти високооплачувану роботу і мати власний бізнес.

4. На Вашу думку, чи буде перевагою у працевлаштуванні і майбутньому кар"єрному зростанні та рівні заробітної плати навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України(м.Київ)?

Так, я маю знайомих, які навчалися у НУБіП України, які дуже гарно відзиваються про навчання в НУБіП України і знайшли хорошу високооплачувану роботу в Києві. Вони говорять, що тут дуже кваліфіковані викладачі, і до студентів дуже велика увага. Проводиться багато цікавих заходів і проєктів. Є можливість поїхати на виробничу практику за кордон – і підвищити свій рівень знань з іноземних мов, і отримати гарну заробітну плату за свою роботу. А крім того, працівниками університету чітко контролюється виконання договорів по такій практиці. Студенти дуже задоволені. Крім того, я матиму можливість паралельно навчатися й в закордонних університетах, на сайті є багато інформації про це. Проводяться зустрічі з роботодавцями – а це теж важливо для майбутнього працевлаштування.

5. Якою Ви уявляєте роботу бізнес-аналітика по закінченні навчання за цією освітньою програмою?

Зараз дуже розвиваються IT-технології, в Україні є багато філій міжнародних компаній, і вони потребують бізнес-аналітиків. Крім того, багато підприємств потребують не просто бухгалтера, а спеціаліста, яких зможе аналізувати великі бази даних і допомагати керівнику приймати рішення. Тому вважаю, що це дуже перспективна освітня програма, після закінчення якої завжди можна буде знайти цікаву високооплачувану роботу.


 

Розмову вела
завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, професор Інна Лазаришина
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook