Захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів денної форми навчання спеціальності «Облік і оподаткування»

22 червня 2021 року

 В період з 14.06.2021 р. по 19.06.2021 р. на економічному факультеті відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів освітньо-професійної підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Облік і оподаткування» денної форми за повним та скороченим термінами навчання.

Зі вступним словом до студентів та комісії звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва, оголосивши наказ ректора Станіслава Ніколаєнка про склад екзаменаційної комісії та побажав студентам успішного захисту та високому рівні представити результати своїх досліджень.

 Голова комісії - професор Інна Лазаришина також приєдналась до вітальних слів й  ознайомила студентів щодо регламенту проведення захисту кваліфікаційних бакалаврських робіт.

Екзаменаційна комісія сформована у такому складі: голова комісії - завідувач кафедри статистики та економічного аналізу Інна Лазаришина та члени комісії: завідувач кафедри обліку та оподаткування Євгенія Калюга, професор кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко, доцент кафедри обліку та оподаткування Світлана Олійник та секретар - доцент кафедри обліку та оподаткування Тамара Гуренко.

Протягом терміну, відведеного для захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт були запрошені провідні фахівці та випускники НУБіП України за спеціальністю «Облік і оподаткування», які у своїх виступах  акцентували увагу на  перспективності професії бухгалтера в сучасному світі та необхідності навчання в магістратурі для підвищення свого рейтингу на ринку праці і можливостей постійного кар`єрного росту. Так, з вітальним словом виступила директор Всеукраїнського інституту права і оцінки, завідувач відділу обліку і оподаткування «ННУ «Інститут економіки»  Юлія Бездушна, яка відмітила про постійний попит на ринку праці у бухгалтерах.

 Була запрошена виконавчий директор ГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України» Юлія Шендерівська – випускниця НУБіП «України» за ОС «Магістр», яка відмітила, що виробнича практика, яку вона проходила, навчаючись в магістратурі була позитивним фактором, щодо набуття професійного досвіду та планування майбутньої кар’єри.

 

З вітальним словом виступив головний бухгалтер групи компаній «Кейнас» Василь Швець випускник НУБіП «України» за ОС «Магістр». Зустріч відбувалася в дистанційному режимі з використанням програми Webex Meet.

 

 

З вітальним словом виступила бухгалтер ТОВ «Бюро Вин» Наталія Палагута - випускниця НУБіП «України» за ОС «Магістр», яка відмітила актуальність навчання в магістратурі, оскільки на ринку праці України при виборі працівників, особлива увага звертається саме на рівень освіти та наявність практичного досвіду.

 

 

Були запрошені до виступу фінансовий директор Консалтингової компанії EBS Аліна Мацюк - лауреат рейтингу «Топ-10 фінансових директорів України» в 2020 р. і в дистанційному режимі з використанням програми Webex Meet - провідний бухгалтер-аналітик ТОВ «Топ Клас» Оксана Малівська, які розповіли про перспективи спеціальності «Облік і оподаткування», про необхідність постійного попиту на кваліфікованих спеціалістів з обліку і аудиту та наголосили про обов`язковість вступу в магістратуру для можливостей постійного кар`єрного росту.

 

 

 Далі захист бакалаврських кваліфікаційних робіт продовжився відповідно до встановленого регламенту.

На розсуд комісії студенти представили власні цікаві та різнопланові дослідження, зокрема розглядалися питання обліку і аудиту виробничих запасів, необоротних активів, єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб, розрахунків з бюджетом за прямими та непрямими податками, методики складання звітності у відповідності до вимог вітчизняних та міжнародних стандартів, аналізу фінансового стану підприємства.

 

На захисті були присутні керівники бакалаврських робіт.

 Обрані теми були цікаві та різноманітні, присвячені актуальним питанням бухгалтерського обліку, аудиту, аналізу та оподаткування. Результати роботи візуалізували таблицями, графіками, діаграмами, що давало можливість повніше розкривати зміст положень, винесених на захист. Захист бакалаврських кваліфікаційних роботи супроводжувався постерними презентаціями. З метою повнішого розкриття сутності бакалаврської кваліфікаційної роботи усім бакалаврам-випускникам ставилось декілька запитань, на які комісія отримувала ґрунтовні відповіді.

За результатами захисту студенти отримали позитивні оцінки, з яких 38 % склали на оцінку «Відмінно», а 53 % на оцінку «Добре».

Комісія відзначила, що всі бакалаврські кваліфікаційні роботи виконані на актуальну тему, мають логічну структуру та досить вдале обґрунтування висновків. За змістом роботи відповідали назві, поставленій меті і завданням. У роботах проведені теоретичні узагальнення, здійснені аналітичні розрахунки на матеріалах досліджуваних підприємств та внесені пропозиції, які мають практичну значимість.

 Щиро вітаємо студентів денної форми навчання з важливою подією всього студентського життя – присвоєнням освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності «Облік і оподаткування» і бажаємо успішного вступу до магістратури!

Катерина Шевчук
доцент кафедри обліку та оподаткування


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook