ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ: МАЙБУТНІ ПІДПРИЄМЦІ ВЧАТЬСЯ ОГРАНІЗОВУВАТИ БІЗНЕС
Специфіка підготовки фахівців зі спеціальності Підприємництво, торгівля та біржова діяльність є нетиповою, оскільки перш за все передбачає формування та удосконалення у майбутніх Підприємців лідерських якостей, відчуття відповідальності, розуміння принципів створення та розвитку власної справи, навичок побудови бізнес-моделі підприємства та її подальшого практичного втілення.
Протягом весняного семестру, майбутні підприємці, вивчали дисципліну «Підприємницька діяльність». Вони ознайомилися з багатьма теоретичними положеннями, зокрема: історією зародження підприємництва; суттю підприємницької діяльності; видами підприємницької діяльності та специфікою кожного з них; підходами до побудови бізнес – модель підприємства та їх практичного застосування.
Зацікавленість студентів ключовою дисципліною їх фаху спонукала до неординарних та гідних справжніх підприємців кроків.
Так, в рамках проходження навчальної практики з дисципліни «Підприємницька діяльність», студентами 2 го курсу спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність було ініційовано ідею практичної реалізації отриманих знань. На разі вони вчаться налагоджувати власну справу. Зокрема, студентами моделюється процес організації відкриття та ведення власної торгової точки. Біля навчального корпусу №9 функціонує кіоск, де кожен охочий може придбати екологічно чисту продукції з власного саду НУБіП України. Споживач отримує якісну продукцію, а студенти – досвід комунікації з клієнтами, вміння організовувати власну справу, навички продажу.
На фото Капустян Данило, Мамєєва Єлизавета, Тесанчук Демид та Узаков Владислав.
Студенти висловлюють особливу подяку за сприяння та підтримку проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачуку Вадиму Анатолійовичу, декану економічного факультету - Діброві Анатолію Дмитровичу, завідувачу кафедри організації підприємництва та біржової діяльності - Ільчуку Миколі Максимовичу та начальнику Навчально-виробничого центру закладів харчування університету Дубасу Богдану Антоновичу, Шеметун Катерині, Спірочкіній Марії та всім небайдужим, хто допомагає становленню молодих Підприємців.
Нікітченко Сергій
доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності