ПРАКТИКА НА КАФЕДРІ ЛАНДШАФТНОЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ФІТОДИЗАЙНУ

4 червня 2021, 21:22
Київ

  Практична підготовка фахівців зі спеціальності «Садово-паркове господарство» є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки під час практики студенти набувають уміння застосовувати теоретичні знання на практиці. Практичні заняття, проведені безпосередньо на об’єктах, в конкретних умовах, формують фахові компетенції випускників.
Згідно навчального плану та затвердженої програми навчальної практики з дисципліни «Інженерне обладнання СПО» студенти 2 курсу скороченого терміну навчання та 4 курсу за спеціальністю 206 «Садово-паркове господарство» протягом тижня, з 1 по 5 червня 2021 р., під керівництвом Олесі Віталіївни Піхало, приступили до аналізу ландшафтних об’єктів, розміщених в місті Києві.
  Метою практики є навчання студентів, котрі прослухали курс лекцій з дисципліни, практичним навикам з питань елементів інженерного благоустрою садово-паркових об’єктів; аналіз основних форм рельєфу та застосування геопластики; розміщення інженерних мереж; влаштування водовідвідної мережі; особливості глибинного та поверхневого дренажу; проектування та введення в експлуатацію системи автоматичного поливу; зовнішнє освітлення міст та декоративне освітлення в межах паркових територій.
  Об’єктами практики було обрано такі локації: територія Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національний парк «Межигір’я», парк «Пуща-Водиця», КП по утриманню зелених насаджень Дарницького району та парк Партизанської слави.
  На даних об’єктах було проаналізовано систему водовідведення, освітлення та поливу. Працівники КП по утриманню зелених насаджень Дарницького району провели екскурсію підприємством та поділилися секретами з вирощування садивного матеріалу для озеленення території міста. Крім польових робіт, проведено камеральні роботи та сформовано звіт з навчальної практики.
  Загалом, тиждень практики пройшов цікаво, насичено та пізнавально. Дослідження ландшафтних об’єктів було поєднано з екскурсіями. Здобуті знання та навички під час проходження навчальної практики знадобляться випускникам у подальшій професійній діяльності.

 

Олеся Піхало,

доцент кафедри ландшафтної

архітектури та фітодизайну,
студенти спеціальності СПГ

2 курсу стн та 4 курсу 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook