ПРАКТИЧНІ ЗДОБУТКИ АСПІРАНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

4 червня 2021 року
НУБіП України, Кафедра стандартизації та сертифікації с/г продукції

 

Кожен  студент, під час знаходження на своєму фінальному академічному етапі навчання задається питанням: «Що робити далі? Де знайти роботу?». Проте на факультеті харчових  технологій  та управлінні якістю продукції АПК, такі питання не виникають. Особисто я, став не виключенням.

Закінчивши перший рік навчання  в магістратурі  за спеціальністю «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» та заручившись підтримкою рідного факультету я обрав роботу за фахом у найбільшому сертифікаційному органі у світі, а саме «Вureau Veritas Certification».

Бюро Верітас, засноване в 1828 році, є найбільшим міжнародним технічним товариством, що надає послуги з оцінки та забезпечення якості, сертифікації систем управління та навчань з підвищення кваліфікації в таких сферах як аеронавтика, будівництво, морський транспорт, енергетика, нафтогазовий комплекс, харчова промисловість та інших різних галузях промисловості, інспектування кількості і якості всіх видів вантажів та продукції. У групі компаній Бюро Верітас працюють більше 50 000 співробітників в центрах, розташованих в більш ніж 150 країнах світу.

Підтвердженням міжнародного авторитету і широкого визнання Бюро Верітас є той факт, що уряди 126 країн світу делегували свої повноваження з сертифікації, класифікації, нагляду і інспектування продукції в різних галузях економіки. На ринок України компанія заступила у 1997, і станом на 2020 рік, являється найбільшим сертифікаційним органом в країні та  весь холдинг в усьому світі відповідно.

Саме ця робота в цій міжнародній компанії дала мені нову жагу до знань та спонукала мене вступати навчатися в аспірантуру за спеціальністю 181 «Харчові технології» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. На базі сертифікаційного органу я отримую практичні навички та  нові вмінння, це мотивує мене йти далі навчатися за фахом та навчати майбутніх спіціалістів в актуальній нині галузі.

Пропрацювавши в цій компанії певний час, я був приємно здивований, оскільки  значна частина персоналу є випускниками нашого факультету та університету зокрема, щонайменше  третина працює міжнародними аудиторами з харчової безпечності, це свідчить про високий рівень підготовки фахівців.

Нині, я навчаюсь в аспірантурі та  працюю за сумісництвом в BVC. Керівництво з повагою відноситься до мого навчання та дає максимальну можливість  досліджувати на теренах компанії актуальні питання, які будуть відображанні в тезах, статтях, відкритих лекціях,  заняттях для студентів факультету, ну і звичайно у власному науковому доробку − дисертації. Також компанія запропонувала ряд додаткових навчань від найкращих спеціалістів  Європи за різними системами та стандартами, які я звичайно зараз засвоюю.

Керівництво та науковий керівник факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК всебічно підтримують мене та мій вибір навчання, працевлаштування, постійно активно працюють над створенням  теплих відносин з компанією, для можливості  надання  студентам  місця для здобуття практичних навичок під час виробничої практики за даним спрямуванням.

 Підсумовуючи все вище сказане, хочу подякувати факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, кафедрі «стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції та дирекції «Bureau Veritas Ukraine» за надані можливості.

 

 

 

 

Роман Зінченко,

аспірант факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook