Проведення навчальної практики для студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

27 травня 2021 року

 У продовж двох тижнів на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології проходили практичні заняття з різних дисциплін. Так, студенти третього курсу зі спеціальності 162 «Біотехнологія та інженерія» разом із доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю Вагалюк Людмилою Володимирівною закріпляли свої теоретичні знання з  дисципліни «Прикладна екологія» на практиці.

На занятті, яке проходило у ботанічному саду нашого університету, студенти використовували основні принципи біоіндикації як методи екологічних досліджень.

Зокрема був проведений моніторинг, який побудований на основі дослідження поведінки рослин і тварин, що дає змогу оцінити біологічні ефекти від впливу забруднення повітря, їх просторовий розподіл, можливе нагромадження на значних територіях.

Під час заняття, студентами було визначено біологічні індикатори наявність та кількість яких є показником природних процесів або умов зовнішнього середовища.

 У підсумку, студенти набули практичних навичок визначення біологічних індикаторів завдяки проведення моніторингу. Використовувати  методи біоіндикації у дослідженні деяких видів рослин і тварин, аналізувати  зміни особливості розвитку, зокрема: швидкість росту, процес цвітіння, утворення плодів, інтенсивність забарвлення та інше у відповідь на різні подразнюючі фактори.

 

Людмила Вагалюк,

доцент кафедри екології

агросфери та екологічного контролю

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook