Підсумки першої англомовної магістерської програми

28 травня 2021 року

Важливим напрямом діяльності закладу вищої освіти є підготовка магістрів – фахівців другого рівня вищої освіти, оскільки з цього кроку починається наукова стежина майбутніх докторів PhD. Також за останні роки зростає кількість англомовних дисциплін в НУБіП України, що дає можливість налагоджувати співпрацю зі світовими університетами та залучати до навчання студентів з інших країн. Завдяки цьому дотримуються високі стандарти викладання дисциплін та підвищується конкурентоспроможність НУБіП України на ринку освіти!
Вперше на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій впроваджено й апробовано англомовну дисципліну «Agroforestry systems, practices, technologies", розроблену для студентів спеціальності 205 Лісове господарство ОС "Магістр", що навчаються за програмою «Forest Management in Eastern Europe».

Над курсом працювали відразу три викладачі кафедри – професор Юхновський Василь Юрійович, доценти Соваков Олександр Вікторович та Лобченко Ганна Олександрівна, кожен з яких відповідав за наповнення матеріалів окремих модулів.
За свідченням Європейської федерації агролісівництва 50 % фермерських господарство до 2025 року будуть застосовувати технології агролісівництва. На відміну від високоактивних агросистем, методи виробництва, що базуються на біорізноманітті, зокрема агролісівництво, розглядаються у ракурсі потенційного рішення як для пом’якшення впливу на клімат, так і для поліпшення довгострокової економічної стійкості. Тому агролісівництво є структурним елементом аграрної політики Євросоюзу (Common agricultural policy), якою керуються більше 40 європейських держав. Студенти з цікавістю вивчали досвід застосування агролісівництва не тільки із лекційних занять, а завдяки безпосередній участі у вебінарах із закордонними фахівцями у цій галузі. Зокрема, 11 і 18 травня відбулися дві частини міжнародного науково-практичного онлайн семінару «The Contribution of Agroforestry to Sustainable Development Goas». На першій частині семінару запрошеним доповідачем став Богдан Лойка, який висвітлив питання агролісівництва у Чехії, а на другій частині студенти дізналися від Нільса Тевса про особливості ведення агролісівництва у посушливих умовах Киргизстану.

Завершився курс іспитом, який вдало склали студенти групи, – Владислав Павлюченко, Ігор Міщенко, Богдана Шилін. Ще для кількох студентів відповідно до індивідуального графіку іспит попереду.

За словами слухачів курсу – майбутніх магістрів лісового господарства – предмет для них став насичений новим актуальним матеріалом, сучасними методичними підходами та збагатив їх практичним навиками.

Василь Юхновський,
професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
Олександр Соваков та Ганна Лобченко,
доценти кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook