Відбувся захист бакалаврів-заочників дипломників кафедри

15 травня 2021, 15:13
Київ

Нещодавно в ННІ ЛіСПГ відбулися захисти випускних бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів заочної форми навчання.
Серед чисельних дипломників кафедри спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» була й єдина студентка спеціальності 206 «Лісове господарство», – Цариковська Анастасія, яка обрала саме нашу кафедру за покликом душі.
Анастасія підготувала бакалаврську кваліфікаційну роботу на тему: «Видове різноманіття деревних насаджень Куренівського парку в м. Києві та шляхи його покращання» і віднеслася до її виконання надзвичайно серйозно. Нею розглянуто теоретичний аспект питання; надано загальну характеристику парку та його зелених насаджень; досліджено сучасний стан території; проаналізовано якісний склад насаджень (рис. 1, 2); розроблено пропозиції щодо підвищення рівня біорізноманіття деревних рослин.

Рис. 1. Перелік порядків та родин деревних рослин Куренівського парку за кількістю видів

За відгуком керівника, – доцента Зібцевої О. В., за час роботи в НУБіП їй траплялося небагато настільки професійних і самостійно виконаних (без суттєвого втручання керівника) робіт. Рівень виконання високо оцінили професор кафедри Попович С. Ю. і професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Юхновський В. Ю., який і надав позитивну рецензію.

Рис. 2. Екологічний спектр видів деревних рослин у Куренівському парку за відношенням до зволоження та родючості грунту

На жаль, вагітність на поважному терміні завадила Анастасії почуватися впевнено на очному захисті роботи й комісія оцінила її на оцінку «добре». Втім, це зовсім не принижує цінності дослідження. Вважаємо за доцільне опублікувати наукову статтю за результатами проведеного аналізу видового різноманіття дерев у насадженнях парку. 
Все життя – це вибір, намагайтеся зробити його правильно. Ми за будь-якої погоди чекаємо Вас у магістратурі спеціальності «Садово-паркове господарство». А наразі в нас свято – вітаємо випускників із потужним кроком!

доцент каф. ЛА та ФД
Зібцева О. В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook