Координаційна рада розпочала глибокий аналіз стану і перспектив наукової діяльності структурних підрозділів Поділитись:

18 травня 2021 року
м. Київ НУБіП України

 

 

Планове засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності розпочав голова Вадим Кондратюк, який нагадав про неухильне виконання підрозділами університету наказу ректора від 20 квітня 2021 р. № 384 щодо наповнення спецфонду університету за результатами виконання науково-дослідних робіт та надання наукових послуг та перспективності спрямування вектора наукового пошуку на участь у конкурсах проектів Національного фонду досліджень України. Безсумнівні переваги виконання таких науково-дослідних робіт розкрив присутнім начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко.

     Наступним важливим питанням був детальний розгляд стану і перспектив діяльності НДІ економіки і менеджменту, які представив директор Микола Талавиря. Значна частина виступу стосувалася наукового потенціалу НДІ економіки і менеджменту: виконання фундаментальних і прикладних досліджень за кошти державного бюджету, ініціативних НДР, міжкафедральних та міжфакультетських проектів, участі у програмах HORIZON Europe, Еразмус+ на 2021-2027 рр.
     У доповіді Миколи Петровича висвітлена динаміка публікаційної активності вчених інституту та перспективи входження наукового видання «Bioeconomy and agrarian business» до провідних міжнародних наукометричних баз Scopus, Web of Science. Йшлася мова також про наукові послуги, комерціалізацію наукових розробок, роботу наукових гуртків НДІ економіки і менеджменту.

  

     В обговоренні проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк задав низку практичних питань щодо бачення директором перспектив стратегічного і тактичного розвитку наукової діяльності в НДІ, планів щодо надходження коштів до спеціального фонду за результатами виконання наукових досліджень та надання послуг, проектної активності кафедр, подальших кроків щодо включення фахового видання НДІ економіки і менеджменту «Bioeconomy and agrarian business» до наукометричних баз Scopus/Web of Science. А також, поставив чіткі завдання на найближчу перспективу.
     Начальник планово-фінансового відділу НДЧ Світлана Більська довела до відома директорів НДІ та заступників деканів з наукової роботи стан використання бюджетних коштів за результатами виконання НДР та надходження коштів до спеціального фонду за виконання наукових досліджень, міжнародних наукових проектів та надання наукових послуг станом на 18 травня 2021 р. До активного обговорення долучились заступник декана факультету землевпорядкування з наукової роботи Іван Ковальчук, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин, директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін та заступник декана юридичного факультету з наукової роботи Віктор Ладиченко та внесли ряд слушних пропозицій для оптимізації даної діяльності.

  

     Т.в.о. начальника відділу науково-технічної інформації Вікторія Мельник винесла на обговорення питання про затвердження до друку монографій. Після детального розгляду кожної представленої наукової праці було ухвалено рішення про їх рекомендацію на розгляд вченої ради університету з урахуванням редакційних уточнень.
     На засіданні йшлося також про організацію виставки інноваційних наукових розробок до відзначення 123-річниці університету, хід проведення Х «Фестивалю студентської науки – 2021» та організацію фінального засідання, яке відбудеться 20 травня та участь у конкурсах програми Horizon Europe, підготовку каталогів інноваційних розробок та наукових послуг.

  

 

Вікторія Самсонова,
вчений секретар Координаційної ради

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook