Знову стежками рідного НУБіПУ

20 травня 2021 року

      Пройшло немало часу з моменту нашого очного відвідування університету... Все розпочалося, як звичайне ранкове заняття. Заняття з технології виробництва продукції бджільництва. Хтось запізнився через негоду, а хтось прийшов вчасно. Не витрачаючи час на роботу в аудиторії, ми озброїлися лицевими сітками, димарем і стамескою та вирушили на пасіку. Дорогою нас зустрів завідувач кафедри конярства і бджільництва Микола Гаврилович. У притаманній йому манері з усіма привітався, пожартував, чим підняв усім настрій.

      Далі, вже безпосередньо перед роботою із бджолиними сім’ями, Ігор Іванович - наш викладач, провів інструктаж, як правильно поводити себе у роботі з бджолами, після чого усі одягнули маски, та вирушили до вулика.

     Перші приготування завершилися, потрібно відкривати вулик. Ігор Іванович, коротко розповів нам про методику проведення огляду бджолиної сім’я, також про конструктивні особливості вулика, з яким ми працювали. Багато із нас затамували подих при відкривані кришки, а коли вже було видно бджіл на рамках, більшість взагалі дихати перестали. Та це тривало не довго!

      Коли було піднято перший стільник ми поринули у світ бджіл. Відразу усі впізнали трутнів та робочих бджіл. Розпочали пошуки королеви. Пошуки затягнулися, коли дістали стільник із свіжо принесеним нектаром. Відразу взялися до дегустації і миттєво у всіх пропав страх.

      Також цікаво було спостерігати за тим, як вперше намагалися помітити трутнів (вони були піддослідними), майбутні професіонали. Ігор Іванович, змістовно все пояснював та демонстрував, що робота із бджолами - абсолютно не страшне ремесло.

 

      А ми, студенти, хочемо подякувати працівникам кафедри конярства і бджільництва та персонально Ігору Івановичу і Миколі Гавриловичу за чудово проведене заняття після тривалої перерви. Це залишиться у пам'яті надовго!

Назарій Білько та Анна Патейчук
Студенти 3 курсу факультету ТВБ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook