До святкування Міжнародного дня музеїв

18 травня 2021, 15:23

     18 травня відзначають Міжнародний день музеїв. Молоді роки студентського життя невід’ємно від навчання включає в себе культурний розвиток. У Києві нараховується понад 145 унікальних музеїв різноманітного напрямку, а до перлин Голосієва входять 14 з них.

        Цього року з нагоди святкування Дня музеїв у Києві будуть проходити ряд культурних подій у яких можуть прийняти участь усі бажаючі. Так, Національний музей «Київська картинна галерея» у своїй філії «Шолоколадний будинок»  протягом дня проводитиме екскурсії у підготованих фотозонах з частуванням гарячим шоколадом. Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків запланував святкову тематичну програму, де на відвідувачів чекатимуть такі проєкти: «Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження та реставрація» та Французька весна у співпраці в Французьким інститутом в Україні.

       Музей історії міста Києва презентує квест на Липках «Місце, де народжувались ідеї» та квести з експозиції «Таємниці музейних експонатів», а також квест на вулиці «Історії академічного кварталу». Київський літературно-меморіальний будинок-музей М. Заньковецької – відділ Музею театрального, музичного та кіномистецтва України проведуть захід у межах відкриття виставки «Очима в сучасний театр».

    Музей книги і друкарства України організують цикл заходів «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення» (виставки, кураторські екскурсії, майстер класи, презентація книги, театралізована екскурсія «Поділ у творах художньої літератури»). Проте, вхід в музеї можливий виключно в масках та з дотриманням усіх карантинних заходів.

      Цікаво пізнавати усі грані діаманта назва якому – життя. Молоді роки студентства в Києві повинні бути насиченим ароматом бузку і каштанів під вигравання могутнього Дніпра.

Доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві Сергій Грищенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook