Проректор, академік Сергій Кваша. Про роботу аспірантури НУБіП.

14 травня 2021 року
м. Київ НУБіП України

 

 

Вже другий тиждень, як столиця вийшла з червоної зони, і з вівторка в університеті частково відновлено очне навчання. Та навчальний процес, крім аудиторних та практичних занять, включає ще й виховну роботу, підтримання належного стану кампусу, заняття спортом і багато іншого. Щодо цього – наша розмова з проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашею.

  • Які ключові завдання ставите перед відділом аспірантури у нових умовах акредитації освітньо-наукових програм?

     — Відповідно до моїх повноважень, підготовка аспірантів стає основним напрямом освітньо-наукової сфери діяльності. А координація підготовки докторів філософії – ключове завдання як для аспірантури, так і для науково-педагогічних працівників.
     Серед пріоритетів найближчого часу – акредитація семи освітньо-наукових програм III рівня вищої освіти упродовж червня нинішнього року. Звичайно, що процедури акредитації для різних ОНП будуть мати свої особливості. Адже, наприклад, за 20-ю і 21-ю галузями освіти і науки (а це програми за спеціальностями агрономія, лісове і садово-паркове господарство, ветеринарна медицина) наш університет провідний, і ми можемо твердо претендувати на рівень “A”. Звичайно, для цього треба добре підготуватися як самим аспірантам, так і науково-педагогічним працівникам, завідувачам кафедр, гарантам, директорам наукових (науково-технічних) рад, деканам. Цей шлях пролягає від самоаналізу, співбесід з експертами Нацагенства до рішень ГЕРів та самого НАЗЯВО. До речі, за останній місяць проведено кілька важливих зустрічей для привернення особливої уваги до нього колективів ННІ та факультетів. Серед них – зустрічі з гарантами ОНП, членами ради аспірантів, онлайн семінар з аспірантами університету з питань доброчесності при підготовці наукових робіт. Підтверджую взаємну зацікавленість всіх учасників освітньо-наукового процесу до взаємодії, зокрема, що стосується центральної особи цього процесу – гарантів. Нині триває підготовка кількох важливих документів щодо організації і взаємодії колективу університету з питань діяльності аспірантури, підготовки докторів філософії та акредитації.


  • Розмовляв Валентин Обрамбальський
     

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook