РИБОГОСПОДАРСЬКА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ В НАДІЙНИХ РУКАХ

5 травня 2021 року

     Кадри найвищої кваліфікації поповнили рибогосподарську галузь України. Випускники спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» успішно захистили дисертаційні роботи на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.364.01 в Інституті рибного господарства НААН України 22-23 квітня 2021 року. Серед них:

    Ганкевич Богдан Олександрович, тема дисертаційної роботи – «Рибницько-біологічні особливості веслоноса Polyodon spathula (Walbaum, 1792) в умовах товарного рибництва в ставах Полісся та Лісостепу України». Науковий керівник доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Третяк Олександр Михайлович. Дисертація Ганкевича Б.О. присвячена вивченню рибницько-біологічних особливостей завезеного в Україну нового об’єкта товарного осетрівництва – північноамериканського веслоноса в процесі вирощування до товарної маси в умовах ставових господарств Полісся та Лісостепу і спрямована на оптимізацію раціонального використання біопродукційного потенціалу ставів, подолання дефіциту осетрової продукції в Україні та підвищення економічної ефективності суб’єктів ставової аквакультури.

  

      Грішин Богдан Олегович, тема дисертаційної роботи «Оцінка помісних коропів першого покоління від схрещування антонінсько-зозуленецького і любінського внутрішньопородних типів української рамчастої породи». Науковий керівник доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН Грициняк Ігор Іванович. Дисертація Грішина Б. О. присвячена вивченню комплексу рибницько-біологічних характеристик помісних коропів першого покоління від схрещування антонінсько-зозуленецького і любінського внутрішньопородних типів української рамчастої породи і включає комплексне вивчення рибницько-біологічних показників отриманих помісей першого покоління разом із морфологічним та фізіолого-біохімічним аналізом стану організму.

  

     Паламарчук Руслан Анатолійович, тема дисертаційної роботи «Продуктивність та фізіологічний стан коропа за використання у складі корму амаранта». Науковий керівник кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Дерень Ольга Володимирівна. Дисертація Паламарчука Р. А. присвячена розв’язанню актуальної проблеми пошуку комплексних рішень, що здатні забезпечити підвищення кількісних та якісних показників продукції рибогосподарської галузі, пов’язану із перспективою використання в годівлі коропа амаранта як альтернативного джерела протеїну і енергії з біологічно активними властивостями, відповідно до його хімічного складу. Актуальність даної теми обумовлюється також пошуком нетрадиційних кормових компонентів з метою поліпшення складу кормів у процесі вирощування коропа та підвищення біопродукційного потенціалу водойм, покращення споживчих характеристик вирощеної продукції та функціонального стану організму риб, за забезпечення достатнього рівня рентабельності виробництва.

   Представлені пошукувачами наукові дослідження є актуальними, мають наукову новизну, практичну доцільність й використовуються в рибогосподарьсих підприємствах України.

  

    Вітаємо наших шановних пошукувачів Богдана Олександровича, Богдана Олеговича та Руслана Анатолійовича з успішним захистом дисертацій, пишаємось, що Ви є випускниками нашого факультету НУБіП України, бажаємо успіхів й сподіваємось на плідну співпрацю.

М.І. Хижняк

Доцент кафедри гідробіології та іхтіології,

член спеціалізованої вченої ради К 26.364.01 ІРГ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook