Кафедра банківської справи та страхування успішно опановує нові горизонти дистанційного навчання студентів-фінансистів

27 квітня 2021 року

Дистанційне навчання є новим освітнім досвідом, який активно почав застосовуватися в Україні не так давно, але вже встиг посісти чільне місце в освітньому процесі НУБіП України. Інтернет-освіта поєднує використання матеріалів електронних навчальних посібників, онлайн курсів та вебінарів у формі гостьових лекцій з науковцями та практиками. Саме дистанційне навчання розширило можливості залучення до таких відеоконференцій керівників бізнес-структур, людей з величезним багажем знань та досвіду.


     Продовжуючи цикл щотижневих вебінарів для студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» кафедра Банківської справи та страхування в межах вивчення дисциплін «Страхування» та «Страхові послуги» запросила на зустріч Генерального директора асоціації «Страховий бізнес», Голову комісії по страхуванню Українського товариства фінансових аналітиків Вячеслава Черняховського.


     Темою гостьової відеолекції був "Стан та перспективи розвитку страхового ринку України". Асоціація «Страховий бізнес» є об’єднанням учасників ринку страхових послуг, створеним з метою сприяння розвитку страхової діяльності в Україні. Основними завданнями асоціації є аналіз та дослідження українських та світових страхових та фінансових ринків, а також розробка нормативних та законодавчих актів, які пов’язані або регулюють діяльність на страховому ринку.


     Вочевидь, що майбутні фінансисти мали можливість з «перших вуст» дізнатися про найактуальніші зміни тенденцій розвитку страхового ринку. Під час вебінару обговорювалися перспективи імплементації норм нещодавно зареєстрованого у Верховній Раді проєкту Закону № 5315 «Про страхування». Цей документ має враховувати ключові вимоги законодавства Європейського Союзу, які Україна зобов’язана виконувати відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС, а також принципи Міжнародної асоціації органів страхового нагляду (IAIS).


     Значну зацікавленість серед студентів викликало питання регулювання Національним банком України діяльності страхових компаній. Зокрема, Вячеслав Черняховський зазначив, що в Європейському Союзі наразі триває перегляд Євродирективи Solvency II, у процесі якого прямо вказується на необхідність більшої підтримки розвитку галузі та дотримання балансу інтересів споживачів страхових послуг та страховиків.


      Не оминув увагою спікер питання впливу коронакризи на динаміку основних показників страхового ринку. Своє бачення практичних кроків у частині розвитку ринку страхування і антикризових заходів для подолання наслідків пандемії COVID-19 мали можливість представити студенти та викладачі, які брали участь у вебінарі.


     На завершення вебінару Вячеслав Черняховський запросив викладачів кафедри Банківської справи та страхування до співпраці з асоціацією «Страховий бізнес» у питаннях законодавчого та нормативного забезпечення ринку страхових послуг в Україні та проведенні заходів щодо популяризації страхової діяльності серед населення та юридичних осіб, підвищення фінансової та страхової культури у суспільстві.
     Викладачі кафедри Банківської справи та страхування щиро вдячні Вячеславу Черняховському за багаторічну дружбу та плідну співпрацю, й планують продовжити щотижневі зустрічі з практиками страхового та банківського бізнесу з метою участі у вебінарах, обміну досвідом та підвищення рівня фахової підготовки студентів-фінансистів.


Руслана Мамчур,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook