Харкевич Софія: Майбутня професія обліковця – моє покликання!

27 квітня 2021 року

 

Харкевич Софія ‒ здобувач освіти Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України».
   - Софія, звідки дізналася про НУБіП України та чому вирішила обрати саме цей заклад вищої освіти?
   Про НУБіП України я дізналась кілька років тому. Багато знайомих – випускників Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» – рекомендували мені саме цей навчальний заклад.
 Тому отримавши диплом молодшого спеціаліста зі спеціальності «Облік і оподаткування», усвідомлюючи рівень знань, отриманий мною по завершенню навчання в коледжі, вважаю, що моє рішення про вступ до НУБіП України є правильним. За час навчання в коледжі, приймаючи участь у Днях відкритих дверей, переконалась у досить зручному розташуванні та розвинутій інфраструктурі НУБіП; по-сучасному відремонтованих аудиторіях з необхідним комп‘ютерним обладнанням (що за нинішніх умов важливо і для дистанційного навчання). Не можна не згадати про мальовничий ботанічний сад та величезний стадіон.
 
  - Чому обрали саме спеціальність «Облік і оподаткування»?
  В світі є дуже багато професій які дуже різноманітні і для того щоб обрати правильно свій подальший шлях у житті, потрібно зрозуміти своє покликання. Від того, яку ми виберемо професію залежить наша доля, тому це серйозний і зважений вибір у житті кожної людини. Майбутня професія повинна приносити радість, щоб вирушаючи на роботу, не відчувати почуття тягаря.
  Я обрала саме професію бухгалтера тому, що мені порадили батьки, адже у теперішній час вона є затребуваною, без неї не може обійтися жодне підприємство. Бухгалтер повинен бути обізнаний у багатьох сферах знань: економіці, правознавстві, менеджменті, роботі на комп’ютері. Бухгалтерія - це не просто нудне заповнення регістрів як здається на перший погляд, а справжня наука, що дозволяє контролювати величезні матеріальні та фінансові ресурси, управляти господарськими процесами. Також кваліфікований бухгалтер просто незамінний, тому на нього покладений обов’язок розраховувати податки, своєчасно виплачувати їх державі.
  Отже, я знайшла своє покликання і тому щаслива, адже мені це подобається. І в майбутньому, вирушаючи на роботу, обрана професія буде приносити мені радість.
 
  - Чого очікуєш від навчання в університеті?
  Я впевнена, що навчання в структурі НУБіП України – це здобуття якісної освіти. Поспілкувавшись з друзями – студентами НУБіП, переконана, що, обираючи навчання в цьому університеті, я обираю кілька найщасливіших студентських років, які будуть наповнені змістовними лекціями, науковими конференціями, творчими конкурсами й веселим відпочинком в студентському містечку.
 
  - Твої захоплення?
  Головним моїм захопленням є література, і в-першу чергу, навчальна. Своє майбутнє я бачу в пошуку нового, дослідження невідомого. Саме тому обираю НУБіП України – заклад дослідницького типу, який провадить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу та інформаційно-консультаційну діяльність.

Розмову вела Тетяна Слєсар,
доцент кафедри обліку та оподаткування
 

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook