Наукове поповнення кафедри

24 квітня 2021 року

 Знаменна наукова подія відбулася на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій 23 квітня 2021 р. На засідання спеціалізованої вченої ради університету аспірант кафедри Проценко Ігор Анатолійович успішно захистив дисертаційну роботу на тему «Меліоративні властивості захисних лісових насаджень на рекультивованих відвалах Юрківського буровугільного кар’єра».

Дисертаційне дослідження присв’ячено поліпшенню екологічного стану техногенних територій, утворених внаслідок відкритого видобутку корисних копалин у Юрківському буровугільному кар’єрі шляхом аналізу створення, вирощування і фітомеліоративної дії захисних лісових насаджень.
Дисертант презентував результати досліджень з впливу лісових насаджень на лісорослинні властивості відвальних порід, а саме на: фізико-хімічні властивості грунту, його твердість і водопроникність, будову і поширення кореневих систем, структуру лісової підстилки. Також дисертантом проаналізовано сучасний стан лісових насаджень, що зростають на відвалах в регіоні досліджень, а також особливості їх росту та продуктивності. Офіційні опоненти доктора наук Геник Я.В. і Шлапак В.П. схвально оцінили дисертаційну роботу здобувача і побажали продовжувати наукові дослідження у цьому напрямку.
У жвавій дискусії взяли участь члени спеціалізованої вченої ради доктор наук Малюга В.М., професора Бровко Ф.М., Гриб В.М., Ковалевський С.Б., Лакида П.І. Всі виступаючі підкреслили актуальність дисертаційного дослідження, наукову новизну і практичну значимість.

Рішення спеціалізованої вченої ради Проценку Ігорю Анатолійовичу одноголосну було присуджено наукову ступінь кандидата сільськогосподарських наук за науковою спеціальністю «Лісові культури та фітомеліорація».
На завершення Ігор Анатолійович висловив слова вдячності співробітникам кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, науковцям ННІ лісового і садово-паркового господарства за підтримку в науковому супроводі дисертаційного дослідження, підтримку молодих вчених і постійну допомогу.
Побажаємо молодому науковцю міцного здоров’я, благополуччя, подальших творчих успіхів у його професійній лісівничій діяльності.

Василь Юхновський, науковий керівник, професор кафедри


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook