РЕЗУЛЬТАТИ НАУКОВОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ НА КАФЕДРІ «ТЕХНОЛОГІЯ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ І МАТЕРІАЛОЗНАВСТВО»

20 квітня 2021 року

 

Наукова робота студентів на кафедрі «Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство» присвячена поглибленому вивченню закономірностей формування структури та властивостей матеріалів і сучасних технологічних процесів отримання виробів шляхом плавлення та розливання металів і сплавів, методами порошкової металургії, лиття, обробки тиском і зварювання.
Науковий напрямок діяльності та сукупність дисциплін, що викладаються на кафедрі «Технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства» найбільш повно відповідає галузі знань «Металургія».
Відповідно доПоложення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей і наказу  Міністерства освіти і науки України № 607 від 18.04.2017 р. у 2020/2021 навчальному році було проведено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей. Перший тур - у закладах вищої освіти, другий тур - у базових закладах вищої освіти. 
Базовим вищим навчальним закладом Конкурсу за напрямом «Металургія» є Національна металургійна академія України (м. Дніпро). 
Від кафедри «Технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства» на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей за напрямом «Металургія» у 2020/2021 навчальному році було подано 3 наступні роботи:
  1. Моделювання рідкотекучості та густини литих конструкційних сталей (студент Круглій М. М., 2 рік навчання, група ГМаш-1901);
  2. Дослідження процесу формування дендритної структури ливарних сталей (студент Бутков М. О., 2 рік навчання, група ГМаш-1902);
  3. Вплив властивостей рідкого металу на дендритну структуру сталевих виливків (студенти Закревський Б. В. і Сентіщев О. О., 2 рік навчання, група ГМаш-1902)
Після проходження першого туру Конкурсу у НУБіП роботи були відправлені на другий тур Конкурсу до Національної металургійної академії України (м. Дніпро).
Всього на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей за напрямом «Металургія» у 2020/2021 навчальному році було подано 61 робота. 
Галузева конкурсна комісія Національної металургійної академії України у складі голови, декана Металургійного факультетуНаціональної металургійної академії України, завідувача кафедри теорії металургійних процесів і фізичної хімії проф., д.т.н. Камкиної Л. В. та членів завідувачів кафедр «Ливарного виробництва» проф., д.т.н. Хричикова В. Є. і «Матеріалознавства» проф., д.т.н. Куцової В. З. висловила подяку за участь студентів ВНЗ України у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Металургія».
За результатами рецензування робіт, галузева конкурсна комісія допустила до участі у підсумковій відео конференції Конкурсу, що відбулася 30 березня 2021 року (https://meet.google.com/eev-sdyu-mru), наукові студентські роботи від Національної металургійної академії України, Харківського національного автомобільно – дорожнього університету, Приазовського державного технічного університету, Донбаської державної машинобудівної академії, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут (ХПІ)», Дніпровського державного технічного університету, Запорізького національного університету, Криворізького національного університету, Сумського державного університету, НУ «Запорізька політехніка».
Від Національного університету біоресурсів і природокористування України до підсумковій відео конференції були допущені наукові роботи студентів Круглія М. М., група ГМаш-1901 і Буткова М. О. групи ГМаш-1902 факультету конструювання та дизайну.

 

 

Всього галузева конкурсна комісія допустила до участі у підсумковій інтернет - конференції 19 наукових робіт від 11 навчальних закладів.
Цікаві доповіді зробили наступні студенти:
Крилова Л. О. «Запорізька політехніка»

 

Круглій М. М. «Національний університет біоресурсів і природокористування України»

 

Шерстюк О.Ю. Приазовський державний технічний університет

 

Бутков М. О. «Національний університет біоресурсів і природокористування України»

 

Жибуль Г.А. «Національна металургійна академія України»

 

Скринник В. Г. «Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»»

 

Після аналізу доповідей конкурсна комісія визначила, що наукова робота «Моделювання рідкотекучості та густини литих конструкційних сталей» студента групи ГМаш-1901 Круглія М. М. заслуговує диплому ІІ ступеню, а наукова робота «Дослідження процесу формування дендритної структури ливарних сталей» студента групи ГМаш-1902 Буткова М. О. - диплому ІІІ ступеню. 

 


Круглій Микола Миколайович

Студент групи ГМаш-1901

Бутков Максим Олександрович

Студент групи ГМаш-1902

E:\University\Кафедра\2021\Конкурс студ робіт 21\Презентації та доповіді 2021\Круглій\IMG_20190722_112923.jpg

E:\University\Кафедра\2021\Конкурс студ робіт 21\Презентації та доповіді 2021\Бутков\IMG_5778.JPG

 

 

Потрібно відмітити, що серед учасників цьогорічного конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей за напрямом «Металургія» тільки студенти НУБіП отримали два диплома, а студенти інших навчальних закладів, шо приймали участь в конкурсі – по одному диплому. 
Результати Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт показують, що підготовка студентів факультету конструювання та дизайну по технічним дисциплінам, що пов’язані з напрямом «Металургія», знаходиться на рівні найкращих спеціалізованих навчальних закладів України, які випускають спеціалістів за напрямом «Металургія».

 

Завідувач кафедри технології 
конструкційних матеріалів і матеріалознавства, 
д.т.н., проф. Афтанділянц Є.Г.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook