Знання та досвід керівників страхових компаній у підготовці фахівців спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» - то безцінний скарб!

14 квітня 2021 року

     Вебінари у форматі гостьових онлайн-лекцій стали сучасним елементом дистанційної освіти студентів, який вимагає особливих підходів до практичної підготовки майбутніх спеціалістів банківської та страхової сфер економіки. Зазначене питання постійно перебуває у фокусі уваги викладачів економічного факультету кафедри банківської справи та страхування, яка з метою підтвердження унікальності бакалаврської та магістерської ОПП максимально наповнює та постійно доповнює тематику навчальних дисциплін з акцентом на особливості підготовки фінансистів для аграрного сектору.

     З метою посилення практичної складової дисциплін «Страхування», «Страхові послуги», «Фінансові послуги» та «Аграрні ризики та їх страхування» за ініціативи Віктора Тринчука, доцента кафедри банківської справи та страхування, головного редактора фахового журналу «Страхові ринки та компанії» 13 квітня 2021 року було проведено Всеукраїнський вебінар на тему: «Страхування сільськогосподарської продукції».


     Майбутні фінансисти та викладачі з НУБІП України, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київського національного торговельно-економічного університету, Черкаського інституту Університету банківської справи НБУ, Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, Сумського національного аграрного університету, Національного університету «Львівська політехніка» мали можливість перейняти безцінний досвід від Олександра Загороднього, директора з аграрного страхування страхової компанії «Країна».


     Свій виступ високодосвідчений фахівець розпочав з аналізу ринку страхування сільськогосподарських ризиків та оцінки показників діяльності працюючих на ньому страхових компаній.

    Проект Закону «Про державну підтримку сільського господарства України» наразі лише проходить обговорення у Верховній Раді, а студенти-фінансисти вже під час вебінару мали можливість дізнатися про особливості та умови надання державної підтримки сільському господарству шляхом сплати державою 60% страхових премій за договорами страхування врожаю.


     Значну увагу під час виступу Олександр Загородній приділив ризикам аграрного виробництва та умовам укладання договорів агрострахування, в т.ч. з метою банківського кредитування. Особливо зацікавили студентів тонкощі розрахунків страхового відшкодування та принципи роботи аварійних комісарів в Україні, їх підготовка, підвищення кваліфікації та сертифікація.

     Підняті на вебінарі актуальні питання подальшого розвитку аграрного страхування викликали жваву дискусію серед учасників всеукраїнського вебінару. Також студентів зацікавила можливість майбутнього працевлаштування в страхових компаніях. В свою чергу, Олександр Загородній підтвердив високий рівень підготовки студентів НУБіП України та наголосив на бажанні бачити учасників вебінару серед працівників своєї компанії.
    Викладачі кафедри банківської справи та страхування щиро вдячні Олександру Загородньому за співпрацю та планують продовжити щотижневі запрошення практиків страхового та банківського бізнесу для участі у вебінарах, на яких вони не просто поділяться своїм досвідом, а й допоможуть студентам визначитись із напрямком їхньої майбутньої реалізації як фахівців.

 

Руслана Мамчур,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook