Продовжуємо навчання дистанційно

5 квітня 2021, 16:37

 На протязі тижня, в рамках навчального процесу, доцент Сергій Кідалов презентував студентам доволі цікаві теми лекцій. У понеділок 29 березня 2021 р., в рамках вивчення навчальної дисципліни «Європейське право», студенти ознайомилися з розвитком та впровадженням в систему Європейського Союзу, основоположних норм у сфері захисту прав людини.

На лекції були опрацьовані такі важливі питання, як становлення та розвиток захисту прав людини в ЄС, де студенти мали змогу зрозуміти, що основоположні права людини в ЄС формувалися доволі довгий час. Шлях до створення вже дієвих основних положень у сфері захисту прав людини в ЄС розпочинався з часткового формування прецедентної практики Суду Європейських Співтовариств. Та надалі ця практика переросла в декілька рекомендаційних документів. Проте, кінцевий результат діяльності Суду ЄС та основного наднаціонального трикутника, а саме Європарламенту, Комісії та Ради ЄС призвів до підписання значущого документу, як для ЄС так і для третіх країн – Хартія основних прав ЄС.
Доречи, даний документ також був опрацьований на лекції. Доцент Сергій Кідалов розповідаючи про кожну статтю Хартії основних прав ЄС наводив приклади їх реалізації та застосування на практиці.
Що стосується практичного опрацювання даної теми, то студенти вже у п’ятницю (02.04.2021р) мали змогу обговорити та опрацювати питання пов’язані з захистом прав людини в ЄС.
Також варто відмітити, що на семінарське заняття з дисципліни «Конституційне право України», яке викладає асистент Наталія Кідалова, в якості експерта з міжнародних стандартів прав людини був запрошений доцент Сергій Кідалов. Який разом зі студентами опрацювали такий важливий блок питань, як реалізація міжнародних норм у сфері прав людини в національному законодавстві та вплив міжнародних організацій на держави в порядку дотримання даних прав.
Отже, тиждень пройшов плідно, так як і повинен був бути. Тому дякуємо студентам за інтерес до дисциплін нашої кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства і бажаємо їм головне терпіння, наснаги та завжди бути на висоті.

Доцент Сергій Кідалов

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook