Участь у семінарі з відновлюваної енергетики

5 квітня 2021, 13:09
zoom

   1 квітня Агентство з відновлюваної енергетики разом з UABIO в рамках виконання проекту “Сприяння енергетичній безпеці та сталому розвитку місцевих громад в Україні”, за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні провели онлайн-семінар “Сприяння енергетичній безпеці та сталому розвитку місцевих громад в Дніпропетровській області”.
   У семінарі через онлайн-платформу та в режимі перегляду онлайн-трансляції у реальному часі загалом долучились >500 учасників, серед яких представники обласної та місцевих адміністрацій, комунальних підприємств, приватних компаній, громадських організацій, наукових установ та ВНЗ. У семінарі взяла участь і д.е.н., доцент кафедри економічної теорії Бутенко В.М.

   У рамках семінару Георгій Гелетуха, директор ГО “АВЕ” представив Проект “Сприяння енергетичній безпеці та сталому розвитку місцевих громад в Україні”. Про тенденції розвитку відновлюваних джерел енергії у Сполучених Штатах Америки доповів Кен Боссонг - виконавчний директор некомерційної науково-освітньої організації «SUN DAY Campaign».
   Андрій Конеченков, голова правління ГС “Українська вітроенергетична асоціація”, віце-президент World Wind Energy Association освітив питання використання енергії вітру для потреб громади.
   Про можливості для виробництва енергії з енергетичних культур в громадах розповів Леонід Мележик, директор ТОВ “Енергетична Верба”.
   Основна мета семінару полягала у визначенні шляхів, котрі будуть сприяти зменшенню залежності областей України від викопних палив шляхом інформування про можливості впровадження ефективних технологій доступних відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).
   Упродовж семінару виникали цікаві та змістовні дискусії, котрі окреслили напрями наукових досліджень.

Віра Бутенко,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook