Відкрита лекція з дисципліни «Новітні технології насінництва та розсадництва»

16 березня 2021 року

 16 березня 2021 р. відбулася відкрита лекція очного формату з дисципліни «Новітні технології насінництва та розсадництва» на тему «Оформлення, підтримання та використання сортів деревних рослин у Державному реєстрі сортів рослин України» для студентів першого року навчання ОС «Магістр» (вибірковий блок професійного спрямування «Відтворення лісів та лісові меліорації»). Лектор - старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, кандидат сільськогосподарських наук Чорнобров Оксана Юріївна. На лекції було розглянуто процедуру державної реєстрації прав на сорти деревних рослин (формальну та державну науково-технічну експертизу), види прав на сорти та використання сортів деревних рослин внесених у Держреєстр.

До розгляду лекційних питань було залучено профільних фахівців із Українського інституту експертизи сортів рослин. Зокрема, завідувач відділу розгляду заявки, експертизи назви та новизни сортів рослин УІЕСР Васьківська Світлана Василівна шляхом використанням платформи Zoom у онлайн режимі висвітлила питання щодо використання сортів деревних рослин внесених у Держреєстр, зокрема було акцентовано увагу студентів на виді ліцензійної винагороди за використання авторських прав на сорт - «роялті».
Присутні відзначили, що лекція прочитана на високому науково-методичному рівні, актуальна та сучасна, проведена з використанням різноманітних методів подання навчального матеріалу, а також зазначено, що лекційний матеріал логічно пов’язаний із раніше викладеним матеріалом.

доцент кафедри Оксана Чорнобров

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook