Книги від Вікторії Григорівни Опалко в подарунок для наукової бібліотеки кафедри механіки

14 січня 2021 року
м. Київ НУБіП України

 

Напередодні нового навчального семестру наукова бібліотека кафедри механіки отримала цінний подарунок – 35 книг з механіки, теорії механізмів і машин та вищої математики від Опалко Вікторії Григорівни, кандидата технічних наук, доцента кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М. П. Момотенка НУБіП України.

    
Це видання з домашньої бібліотеки її батька Григорія Павловича Опалка (1928 – 2000), кандидата технічних наук, доцента, учня академіка Петра Василенка. 
Наукові інтереси Григорія Павловича були пов’язані з дослідженнями конструкцій і роботи ґрунтообробних і посівних машин з використанням методів теорії стійкості, Монте-Карло, варіаційного числення. За словами Вікторії Григорівни, її батько був би задоволений тим, що книги, з якими він працював, допомагатимуть новим поколінням науковців вирішувати складні теоретичні питання, розв’язувати новітні інженерні задачі й загалом шукати свій шлях в науці.
 
    
    

Серед книг, що були подаровані – «Теоретична механіка» М.Є.Жуковського, «Механіка» Л.Д.Ландау та Є.М.Ліфшица, «Аналітична механіка» Л.І.Лурьє, «Класична механіка» М.А.Айзермана, «Теорія механізмів і машин» І.І.Артоболевського, а також видатна праця Л.В.Ассура «Дослідження плоских стрижневих механізмів з нижчими парами з точки зору їх структури і класифікації» видавництва Академії наук СРСР, 1952 року, за редакцією та з примітками академіка І.І.Артоболевського.
 

 
Від імені колективу кафедри, студентства і аспірантів висловлюємо щиру подяку Вікторії Григорівні за передані книги, які допоможуть нашим НПП в науковій та викладацькій роботі, а студентам спеціальностей «Галузеве машинобудування», «Агроінженерія», «Будівництво та цивільна інженерія», «Деревообробні та меблеві технології», «Харчові технології» нададуть можливості краще опановувати курси навчальних дисциплін та здійснювати перші кроки в своїх наукових дослідженнях.
 
    
 
Микола Березовий,

завідувач кафедри механіки 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook