Поезія - це діамант, величиною у слово!

19 березня 2021 року

 21 березня по всьому світу володарі рими, їх музи і шанувальники відзначають День поезії. Саме тому 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня. Вперше воно було відзначене 21 березня 2000 року у Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.

Напередодні Всесвітнього дня поезії 19 березня студенти 2 курсу 2 групи спеціальності 101 «Екологія» та куратор Світлана Паламарчук доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю провели онлайн-зустріч на тему «Поезія – це діамант, величиною в слово».

Не підлягає сумніву, що поезія має важливе значення у духовному збагаченні людини. Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, згуртовувати націю і об’єднувати людство.

Виразно і проникливо студенти читали поезію улюблених відомих поетів, які звучали українською, англійською, російською мовами. Деякі студенти продекламували свої перші творіння-поезії. І нехай це перші спроби, проте – написані від душі. Обмінювалися один з одним враженнями, досвідом щодо написання своїх власних віршів.

Поезія – це слова, які згодом перероджуються у пісню. Ці дві речі споконвіку були нерозривними. Їхня єдність спостерігається протягом тисячоліть. Поезія і пісня – завжди разом. На завершення студентка Обуховська Уляна подарувала усім присутнім пісню «Київський вальс». Дніпро, каштани, юність… І на обличчі у кожного з’явилась посмішка.

Окремою сторінкою прозвучала лірика Ліни Костенко, бо саме 19 березня видатна українська письменниця відзначає свій день народження.

Вітаємо усіх із Всесвітнім днем поезії! Нехай поезія наповнює ваші серця безмежною любов’ю, дарує натхнення і гарний настрій!

 

Куратор 2 курсу 2 групи

спеціальності 101 «Екологія»

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю

Світлана Паламарчук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook