До Музею анатомії тварин НУБіП України за новими враженнями!

20 березня 2021 року

  У такий короткотривалий термін очного навчання для першокурсників важливо не лише призвичаїтись до навчального процесу, а й познайомитися ближче із університетом та його родзинками. Тож за новими враженнями студенти-лісівники 1 курсу 2 групи ННІ лісового і садово-паркового господарства разом із наставником Ганною Лобченко вирушили до Музею анатомії тварин НУБіП України. Захоплюючу та надзвичайно інформативну екскурсію по музею студентам провів доцент кафедри анатомії тварин ім. академіка В. Касьяненка Микола Михайлович Стегней.


   На сьогодні у колекції Музею зібрано понад дві тисячі експонатів, більшість з яких виготовлені руками студентів ветеринарного факультету упродовж багатьох років під керівництвом фундатора і активного розбудовника музею професора Олега Петровича Мельника. Джерелом матеріалів музею став Київський зоопарк, мисливські трофеї, які отримували навіть із Нової Зеландії, Колумбії, Кіпру, Росії та інших місць світу. Студентів зацікавили скелети носорога, жирафи, пітона та інших екзотичних тварин, а також уже знайомих лісових звірів. Не менш вражаючими стали техніки виготовлення препаратів та закріплення скелетів.


   Звісно захоплюють результати праці співробітників кафедри анатомії та гістології ім, академіка В.Г. Касьяненка та студентів, які оформлювали власноруч музей, коридори, аудиторії. Наостанок екскурсії неабияк вразив студентів фрагменти скелету синього кита та історія його прибуття в музей. Вдячні Стегнею М.М за дуже цікаву екскурсію та бажаємо процвітання музею і кафедрі!

Олена Чайковська, Микола Самусік
студенти ЛГ-2002
Ганна Лобченко
наставник групи ЛГ-2002,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook