Гуртківці на шляху професійного становлення

18 березня 2021, 19:13
Київ

18 березня 2021 р. гуртківці кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну (студентський науковий гурток «Ландшафтне будівництво») разом з керівниками доцентами Кушніром А.І. та Сухановою О.А. прийняли участь в архітектурно-ландшафтному форумі «ЕкоМісто.ЕкоЛандшафт» організований Асоціацією ландшафтних архітекторів України (АЛАУ) в рамках виставки Interbuildexpo.

  

На форумі було заслухано ряд фахових доповідей, присвячених питанням ландшафтного будівництва в Україні, зокрема:
1. Олена Кузнєцова, компанія Urbanscape, заявила в доповіді про «Декоративні багаторічні рослини та трави в умовах урбанізованого середовища. Стійкість і збереження декоративності»
2. Юлія Новаківська, ландшафтний архітектор проекту доповіла про «Підхід в озелененні міських просторів, як ключ до створення унікального простору. На прикладі ЖК «Білий Шоколад»»
3. Андрій Бут, компанія «Верт», оголосив про «Підбір асортименту дерев та кущів для міського озеленення»
4. Володимир Рябець, представник компанії «Вишукане Садівництво» розкривав «Тенденції створення зелених дахів в Україні»
5. Олена Бальжик, компанія TERI-TORI, доповіла щодо «Озеленення громадського простору на прикладі території фабрики Рошен у м. Києві»
6. Станіслав Ратушний, компанія «Biopools», оголосив про «Розумну екологічність в будівництві еко-водойм».

На етапі обговорення тез доповідей, та в запитаннях була піднята проблематика галузі садово-паркове господарство і відшуковувалися раціональні шляхи їх подолання й вирішення.

Принагідно, що в рамках форуму було наголошено на необхідності видання та використання фахової літератури з питань галузі. Було презентовано довідник за авторства керівників гуртка (доц. Кушніра А.І. та доц. Суханової О.А.) «Асортимент дерев, кущів та ліан для ландшафтного будівництва України».

Гуртківці мали можливість, окрім форуму, прийняти участь в виставці Interbuildexpo, оглянути експозиції матеріалів та продукції для ландшафтного будівництва.
Для магістрів навіть була організована співбесіда з майбутніми роботодавцями, представниками компанії GardenPark.

  

Домовлено з випускниками вузу та успішними ландшафтниками і про організацію зустрічей в стінах Університету (після зняття карантинних обмежень) для обговорення сучасних питань та викликів галузі ландшафтного будівництва.
Вцілому відвідування форуму та прийняття участі в виставці спонукало гуртківців до пошуку оптимальних варіантів залучення себе в технологічний процес з проектування, будівництва та експлуатації ландшафтних об’єктів, у якості фахівців.

Доценти кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну,
Кушнір А.І., Суханова О.А.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook