Навчаємо магістрів управляти капіталом проєкту

12 березня 2021 року

Цінність та якість сьогоднішнього навчання полягає в максимальному наближенню до практики. Після закінчення університету студент має бути підготовлений до бізнес-реалій та бути кваліфікованим професіоналом в своїй сфері. В магістратурі спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами» ми намагаємось цього досягти та надати можливість студентам смоделювати власний проєкт в рамках вивчення дисципліни «Управління капіталом проєкту», яку викладають завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, член-кореспондент, д.е.н., професор Шинкарук Л.В. та д.е.н., професор кафедри Дєліні М.М.

 

Коли ми розробляємо проєкт нового бізнесу або проєкт розвитку підприємства, що вже існує, важливим стає не тільки правильне формулювання цілей, завдань та термінів, але й управління грошовим ресурсом проєкту. Завдяки ефективному плануванню та розподілу капіталу проєкту успішність нашого бізнесу є безперечною та обґрунтованою. Чи, навпаки, провівши розрахунки, ми розуміємо, що краще зорієнтуватись на іншому проєкті, який є більш прибутковим.

 

Під час вивчення з магістрами дисципліни «Управління капіталом проєкту» спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами», яка проходить у формі ділової гри, ми формуємо такі компетентності:
- вміння визначати та розраховувати обсяг капіталу проєкту;
- планувати поточні та змінні витрати на довгостроковий період, розраховувати фонд оплати праці, податкові відрахування в залежності від організаційно-правової форми підприємства;
- прогнозувати обсяги продажів та доходів проєкту з урахуванням фактору сезонності та зростання ринку;
- розробляти детальний помісячний, поквартальний та річний план руху грошових коштів проєкту;
- розраховувати основні фінансові показники проєкту та показники інвестиційної привабливості проєкту;
- приймати стратегічні та тактичні рішення щодо майбутнього розвитку проєкту та джерел фінансування проєкту.

 

Дана ділова гра передбачає повну автоматизацію розрахунків за допомогою MS Excel, що економить Ваш час та підвищує якість проведених розрахунків. Наприкінці семестру Ви матимете готову фінансово-економічну модель Вашого бізнесу.

Тому, якщо Ви бажаєте отримати прикладні знання з управління капіталом та стати висококваліфікованим спеціалістом з бізнес-проєктування, запрошуємо Вас до нашої магістратури «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами», де ми допоможемо розкрити Ваш потенціал!


Марина Дєліні,
професор кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook