Гуртківці біотехнологічного гуртка активно долучились до профорієнтації

19 лютого 2021, 23:27

19 лютого 2021 р. Коваленко Наталія відвідала Лютенськобудищанську загальноосвітню школу I-III ступенів, у якій навчалася, та провела цікаву бесіду із учнями 9 - 10 класів про Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Важливо підкреслити той факт, що основну рекламу навчальному закладу створюють саме студенти. Інформація, що доноситься шкільній молоді, набагато краще сприймається та запам’ятовується, створюється позитивний імідж закладу, формується професійна самосвідомістьУчні переглянули презентацію про Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України. 

Було детально охарактеризовано галузі та спеціальності підготовки  ОС  «Бакалавр», «Магістр»: «Захист рослин», «Біотехнологія та біоінженерія», «Екологія». Зокрема, велику увагу приділено «Біотехнології та біоінженерії».

Надано розгорнуту інформацію про освітні складові спеціальності, область професійної діяльності інженера-біотехнолога, працевлаштування, перспективні напрямки розвитку біотехнології в Україні. Учнів зацікавив перелік конкурсних предметів ЗНО.

Варта уваги була інформація про консультативно - підготовчі курси. Після перегляду презентації бажаючі отримали контактну інформацію НУБіП України.

Цікавою була розповідь про студентський гурток «Біотехнологія рослин» (керівник гуртка – Юлія Василівна Коломієць, Віта Анатоліївна Богославець). В сучасній лабораторії студенти мають змогу практично закріпити теоретичні знання з предмету, розвивати професійні навички, творчий підхід, уміння користуватися різноманітними джерелами знань, використовувати сучасні методи досліджень. Протягом семестру кожен член гуртка може ввести в культуру in vitro будь-яку рослину за власним бажанням для створення колекції цікавих культур рослин. Крім того, заняття гуртка допомагають у підготовці до іспитів і заліків, а також написання дипломних робіт.

На завершення зустрічі з учнями було проведено анкетування щодо професійного самовизначення.

 

Наталія Коваленко

студентка 1 курсу 3 групи

спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook