Відкрита лекція доцента кафедри Анатолія Міняйло

17 лютого 2021 року

 Проведення вікритих лекцій науково-педагогічними працівниками кафедри є одним із засобів стимулювання викладача до саморозвитку та вдосконалення умінь і навиків у професійній діяльності.  

Відповідно до вище зазначеного, 16 лютого 2021 року в якості підвищення рівня викладання, доцентом кафедри екології агросфери та екологічного контролю Анатолієм Міняйло  було проведено об’єднану відкриту лекцію для спеціальностей 101 Екологія 3 курс (2 та 3 групи), 1 курс СТ та спеціальності 201 Агрономія 1 курс СТ. Лекція відбулася онлайн на платформі ZOOM на тему: "Типи агроекосистем i специфіка їх формування та функціонування".

Лекційне заняття стосувалося специфіки функціонування агроекосистем. Сільське господарство – галузь виробництва, що найтісніше пов’язана з використанням основних природних ресурсів: землі, води та повітря. Довгий час воно розвивалось з недооцінкою, а інколи навіть з повним ігноруванням законів природи, наслідком чого стало значне погіршення стану навколишнього природного середовища. Деградація ґрунтів, забруднення атмосферного повітря, поверхневих і підземних вод, зниження якості продуктів харчування та інші проблеми, спричинені нераціональним землекористуванням, з кожним роком загострюються все більше. Це викликає необхідність перегляду сучасної стратегії господарювання та підвищення рівня екологічної освіченості суспільства.

На онлайн лекції було присутні 82% студентів. Відвідали лекційне заняття науково-педагогічні працівники кафедри екології агросфери та екологічного контролю професор Чайка В.М., деценти кафедри Паламарчук С.П., Вагалюк Л.В., Бережняк Є.М., які надали позитивну оцінку викладання матеріалу та проведення лекції.

Міняйло Анатолій, 

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook