Коваленко Валерій Олегович прагне навчатись в НУБіП України за спеціальністю садово-паркове господарство

15 лютого 2021 року

Коваленко Валерій Олегович – майбутній випускник загальноосвітньої школи №291 м. Києва, який прагне навчатись в НУБіП України за спеціальністю садово-паркове господарство та ландшафтна архітектура. Пропонуємо познайомитись з майбутнім студентом ближче.

1. Звідки Ви дізналася про НУБіП?
В: Про університет НУБіП України чув давно, але більш детально про нього дізнався минулої осені від Бобошко-Бардин Ірини Миколаївни на ярмарку «Садовий Вікенд 2020». На ярмарці було чимало студентів і випускників інституту, які вже здобули або здобувають фах садівника. Всі вони разом з Іриною Миколаївною цікаво розповідали не тільки про секрети, важливість професії садівника, про особливості розмноження і вирощування декоративного садивного матеріалу деревних рослин, а також про неабиякі переваги навчання в інституті лісового і садово-паркового господарства НУБіП України. Після побаченого і почутого на виставці-ярмарку, знайомства з викладачами, випускниками і студентами я остаточно вирішив, де буду навчатися і подав документи на підготовчий відділ, де і продовжую зараз навчання.
2. Чому обрали спеціальність «Садово-паркове господарство»? Які переваги спонукали до цього?
В: Люблю природу, а особливо хвойний ліс, парки сквери. Подобається пізнавати секрети розмноження і вирощування декоративних рослин та висаджувати їх для озеленення довкілля. Тому я з радістю відвідую ландшафтні виставки, декоративні розсадники. Мені подобається спілкуватися з працівниками даної сфери. Загалом, за натурою я творча людина, а обрана спеціальність, на мою думку, як ніяка інша дозволяє реалізувати свої творчі плани і потреби.
3. Які маєте досягнення у навчанні, спорті?
В: За період навчання у школі я неодноразово приймав участь у різних змаганнях. Раніше активно займався багатьма видами спорту: самбо, дзюдо, спортивною акробатикою, американським футболом, волейболом. Медалі та грамоти є по дзюдо і самбо. Більшість призових місць я завоював у 2019 році: ІІ місце у міському краєзнавчому крос-поході, ІІІ - у фінальному етапі вишкіл-гри "Козак-Квест" та у військово-патріотичній грі "Джура".
4. Які маєш уподобання, крім навчання?
В: Так вийшло, що всі представники чоловічої статі у нашій родині захоплюються полюванням, це хобі не оминуло і мене. Також подобається рибалити, збирати гриби, малювати. Але окремим уподобанням є вирощування рослини. Маю вже власну колекцію мною розмножених і вирощених рослин, серед яких ялівці, мандарин та інші.
5. Чого очікуєш від навчання в університеті?
В: Від навчання в університеті очікую цікавого, різноманітного, веселого, пізнавального студентського життя, ну і звичайно фахових знань та практичних навичок з обраної спеціальності.
6. Я: Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
В: Так, маю бажання працювати в ландшафтній індустрії, особливо хотілось би пройти стажування за кордоном, а отримані знання втілювати на Україні.
7. Я: Які Ваші мрії та плани на майбутнє?
В: Знаю, що в університеті, який я обрав є потужна військова кафедра. Тому мрію отримати військове звання, яке вважаю хлопцю у житті не завадить.

Розмову з майбутнім абітурієнтом, а нині слухачем підготовчого відділення провела доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, канд. с.-г. наук І.М. Бобошко-Бардин

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook