Взаємовідвідування занять на кафедрі: крок до самовдосконалення та покращення педагогічної майстерності

10 лютого 2021 року

 У рамках взаємовідвідування дисциплін науково-педагогічними працівниками кафедри екології агросфери та екологічного контролю було проведено ряд таких занять. Варто зазначити, що взаємовідвідування – є одним із ефективних способів мотивації викладача до самовдосконалення та покращення педагогічної майстерності.

Зокрема, 8 лютого відповідно до затвердженого графіку, на парі у студентів 3-го курсу англомовної групи спеціальності «Екологія» із дисципліни «Моніторинг довкілля-ІІ», яку викладає доцент Бережняк Євгеній Михайлович була присутньою колега доцент Ладика Марина Миколаївна. На цьому занятті викладач у дистанційному режимі ознайомив студентів із функціональними можливостями використання сучасних геоінформаційних ресурсів – Google Maps і Google Earth., які допомагають проводити моніторинг окремих параметрів стану навколишнього середовища. Заняття пройшло захоплююче і цікаво, а студенти під враженнями від побаченого почали шукати власні населені пункти і аналізувати сучасний стан земельних, водних і лісових ресурсів.

 

Також цього ж дня відбулося взаємовідвідування на лекції з курсу дисципліни «Організація і управління в екологічній діяльності», який викладається студентам ОС «Бакалавр» спеціальності Екологія (лектор доц. Наумовська Олена Іванівна). Дану лекцію відвідала доцент кафедри Світлана Петрівна Паламарчук. За словами С.П. Паламарчук в ході проведення лекційного заняття були висвітлені питання з екологічного управління основних галузей України, методологічні основи організації екологічного корпоративного управління, а також лектор продемонструвала логічність та системність під час викладення теоретичного матеріалу.

 

Вважаємо, що такі заходи, як взаємовідвідування занять є вагомим і необхідним для обміну досвідом між колегами кафедри, мотивують колектив до всебічного самовдосконалення та набуття нових умінь.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook