Охорона та відтворення озер м. Києва

10 лютого 2021 року

 Тельбін - прісноводне озеро, розташоване на Березняках, в Дніпровському районі м. Києва. Є одним з найбільших озер міста.

На теперішній час на озері впроваджено експериментальний проект гідроаерації, який передбачає, що за рахунок насичення води киснем, поліпшяться його окисні процеси в воді озера, що сприятиме його хімічному очищенню. Але цього недостатньо для відродження природного процесу самоочищення води озера, тому розпочато ревіталізацію.

В озері посаджені рослини – гідробіонти, які за рахунок біосинтезу запобігають процесам гниття і цвітіння води, за рахунок продукування біологічно активних речовин блокується розмноження патогенної і анаеробної мікрофлори, а також поглинаються шкідливі речовини з води. Ці рослини створюють сприятливі умови для існування водної фауни, відновлюють харчовий ланцюг в екосистемі озера, і, в цілому запускають багаторівневий процес самоочищення води в озері.

Відновлення біоекологічної рівноваги флори-фауни на озері Тельбін за рахунок надводних, водних і берегових рослин – найкращих санітарів водойм.

Також на озері регулярно проводяться екологічні заходи, у яких я, особисто, приймаю участь та допомагаю приводити “до ладу” територію, висаджую квіти, кущі, саджанці та ялинки.

 

 

Студентка 1 курсу, 2 групи, спеціальність «Екологія»

Каріна Смірнова 

Наставник групи, доцент Олена Наумовська

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook