«Карантин не перешкода для переймання досвіду у провідних крафтових пивоварень України»

15 січня 2021 року
Underwood Brewery

 Аспірант факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Черевашко Денис з 23 по 25 листопада 2020 року взяв участь у перейманні досвіду на крафтовій пивоварні Underwood.
   Коли ти хочеш бути успішним - ти шукаєш успішних людей та запитуєш як цього досягти, коли ти хочеш бути спортивним - ти знаходиш тренера який зробить з тебе атлета, коли ти хочеш навчитись варити справжній крафт - ти йдеш до одних з кращих у цій справі. 

Київська незалежна крафтова броварня, заснована в 2017 році командою ентузіастів, яких об’єднала любов до класного пива. Їх пріоритети: висока якість, стабільність продукту, зрозумілі та експериментальні смаки, найкращі інгредієнти. Underwood: «Вариться під лісом – смакує всюди».
За час проведений на підприємстві, зі мною поділились як головними так і допоміжними процесами, які стосуються виготовлення пива, що використовують саме на цій броварні. 

Кожне пиво починається з води, тож її підготовка та очищення є одним із найважливіших підготовчих процесів. Підготовлена вода повинна бути завжди гарячою для економії часу та матеріальних ресурсів. Гаряча підготовлена вода використовується для підготовки до першої температурної паузи або для промивки дробини у фільтр-чані для вимивання з неї залишків потрібних нам речовин. 

Якісний продукт можна отримати тільки використовуючи якісну сировину! В Underwood - це розуміють дуже добре. Броварня використовує один з найкращих солодів німецької компанії Weyermann. Від якісного солоду залежить дуже багато. Одним з показників є розрахунок кінцевої щільності.

Броварі дали змогу познайомитись з достатньо специфічним обладнанням Словенської компанії Brewiks, яке має декілька величезних плюсів, порівняно з конкурентами. Це високий КПД та мобільність у комплексі зі зручністю монтажу. Також додатковою перевагою є компактність та простота конструкції, іншими словами в цьому обладнанні майже нічому виходити з ладу. 

Під час перебування на броварні та прийманні участі у процесах, які стосуються варіння пива, весь персонал дотримувався масочного режиму та максимально можливої дистанції. Треба відмітити високу соціальну та професійну відповідальність власників та персоналу броварні. 

Одним з технологічних процесів, у якому я зміг прийняти участь, був розлив ЦКТ по металевим банкам. Обладнання мало високу швидкість розливу, але складну будову та процес налаштування.

Броварня Underwood поділилась тонкощами варіння якісного зрозумілого пива. На підприємстві відкрито ділились нюансами щодо технологічного процесу варіння, зброджування, відповідали на запитання стосовно стилістики різних сортів пива та допомогли привідкрити завісу органолептичної палітри своїх сортів. Набутий досвід тільки допоможе у подальшій науковій діяльності та роботі над дисертацією.

 

Євген Сухенко,
магістр 1-го року навчання ОП "Нутриціологія"
факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook