Спогади про осінь

16 грудня 2020 року

      Запроваджене дистанційне навчання студентів в умовах карантину не може завадити нашим екскурсіям, які ми запланували на навчальний рік разом з куратором – Мельник Вікторією Вікторівною. Тож наша екскурсія на щорічну виставку хризантем відбулась частково в режимі онлайн. У мене була можливість відвідати виставку особисто. Отже, у Києві, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку (вул. Лаврська, 33) з 2 жовтня по 1 листопада була відкрита щорічна виставка хризантем. Цього року вона присвячена «Світу солодощів», створена із тридцяти тисяч квітів.

     Ця виставка була цікава тим, що близько десяти композицій були в форматі 3D, висотою понад 3 м. Кожна композиція була у вигляді зефіру, шоколаду, тістечка, льодяників, морозива й пончиків. І все це було з різних видів хризантем. Хризантема – декоративно-садова культура. Ці чудові квіти можна вирощувати як під відкритим небом, так і в оранжереях, які цінуються квітникарями за яскравість і різноманітність кольорів, тривале цвітіння, легкість розмноження. Хризантеми мають багато символічних значень, зокрема вони є одним із символів Японії. Хризантему традиційно зображають на монетах та емблемі імператора Японії, а одна з найвищих нагород країни – ордер Хризантеми. Давні японські поети прославили хризантему у своїх віршах. Ось така, ця квітка!

     Побувати в королівстві солодощів, напевно, найбільша мрія з дитинства, яку декоратори вирішили втілити в реальність. Ця виставка дозволила мені, як і всім відвідувачам (дорослим та дітям) зануритися у казковий світ і зробити чимало оригінальних фото.

Тетяна Мозгова, студентка факультету
тваринництва та водних біоресурсів, СТН-2, 1 групи


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook