6 Грудня – День Збройних сил України: українська армія відзначає своє 29-річчя

7 грудня 2020 року

    Сьогодні, 6 грудня, в нашій державі відзначають День Збройних Сил України. Саме цього дня 29 років тому парламент ухвалив Закон України «Про Збройні сили України», яким встановлювалося це свято. День Збройних сил святкують всі роди військ: сухопутні, повітряні та військово-морські. До завдань української армії входить захист суверенітету і територіальної цілісності країни, зміцнення безпеки її громадян.

    За 29 років існування сталось так багато суперечливих подій. Українська армія пройшла шлях від третьої за чисельністю армії Європи, до повністю розграбованої, зрадженої, і знову відродженої обстріляної і обпаленої, але без заперечень гідної та вірної своєму народові.

   Зараз ми – у десятці найпотужніших армій Європи. У світовому рейтингу – на 29 місці. Україна не тільки взялася за переозброєння війська, а й за оснащення та екіпіровку самих військовослужбовців за стандартам НАТО. Воно стало армією, якою пишається весь Український народ. Опитування 2020 року показали, що більше 70 % респондентів довіряють українській армії, а це найвиший результат серед державних та громадських інститутів. Щороку до Дня Збройних сил України проходять різноманітні заходи. Останні роки — проводиться літургія та вшановуються українські військовики, а також державними установами створюються інформаційні посили для розуміння що таке День Українського війська. Починаючи з 2009-го, до Дня Збройних сил України присуджується Премія імені богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва в декількох номінаціях.

   Доблесть і честь наших солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії, українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук. У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших військовослужбовців, ветеранів і новобранців, солдатів і офіцерів, генералів та адміралів, бажаємо їм міцного здоров’я, успіхів у бойовій та тактичній підготовці, надійних тилів, кохання і всіх благ! Божих благословень Вам і Вашим родинам! Зі святом!

Розцвiтай, Україно,
Ти квiтками калини
I рости, Україно, синiв,
Щоб вони тебе милу
Захищати зумiли
Вiд усiх чужакiв-ворогiв.

Звержинська Катерина
студентка 4 курсу 2 групи
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва».

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook