Підсумки щорічного конкурсу інвестиційних проектів

5 грудня 2020, 17:22

 

        1 грудня 2020 р. на кафедрі фінансів традиційно уже в 5-те проводиться конкурс інвестиційних проектів за наказом ректора. Конкурс проведено в межах вивчення дисциплін «Інвестування» та «Фінансовий менеджмент» для студентів спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування» в режимі онлайн.

Із вступним словом до студентів звернулась Надія Давиденко, вітаючи з першим кроком на шляху до втілення власних ідей у практику, наголосила на важливості роботи у команді і подальшої реалізації проектів.

                    

Для розробки інвестиційних проектів були створені робочі групи, які працювали на протязі визначеного періоду. На розгляд комісії був представлений інвестиційний проект по вирощуванню соняшника в приватному підприємстві  «Соняшник» Миколаївської області із терміном окупності 1,5 роки. Для реалізації даного проекту були залучені кредитні кошти. Висока рентабельність, продаж продукції на експорт і швидкий термін окупності визначали переваги даного проекту.

З метою покращення продовольчої безпеки країни, забезпечення населення м’ясом, був представлений проект по організації свиноферми ТОВ «П’ятачок» на 500 голів у Черкаській області  із рівнем рентабельності 25 %.

Актуальним був проект з вирощування екологічно чистих продуктів, зокрема полуниці у ТОВ «Місіс Бері»  у теплицях незалежно від сезонності для задоволення потреб різних груп споживачів. Особливістю його реалізації є незалежність від природно-кліматичних умов, швидкий термін окупності, можливість отримання доходу протягом року. Даний проект планується реалізувати в Київській області за рахунок власних ті залучених коштів, канали реалізації супермаркети м. Києва та Київської області.

Досить цікавим виявився проект по вирощуванні сої в ТОВ «Про-Агро» Сумської області з терміном реалізації у 5 років. Планувалося виробництво на 1000 га землі з терміном окупності у 2,2 роки за рахунок власних та залучених коштів. Продукція від реалізації проекту буде реалізуватися на внутрішньому ринку та на експорт.

Не менш цікавий був представлений проект по вирощуванню моркви столової у фермерському господарстві «Степ», Черкаської області з терміном окупності у 2 роки та внутрішньою нормою доходності 16,3%. Основним джерелом фінансування даного проекту були власні кошти, а саме нерозподілений прибуток, так як підприємство діюче і планує розширити свою діяльність.

Також був представлений проект з вирощування цукрових буряків у ФГ «Буряк» Хмельницькій області з метою виробництва продукції та реалізації на переробку на цукрові заводи. Реалізація проекту планувалась за власні кошти з терміном окупності в 3 роки та рівнем рентабельності 12,2%.

Представлені проекти були актуальними, цікавими та різноплановими із детальними розрахунками потреби в інвестиційних ресурсах, та прогонами ефективності, а саме чистої теперішньої вартості, внутрішньої норми доходності, рентабельності інвестицій та терміну окупності.

Комісія у складі завідувача кафедри фінансів д.е.н., проф. Давиденко Н.М., к.е.н, доц. Скрипник Г.О., к.е.н., ст. викл. Тітенко З.М. в ході жвавого обговорення визначили найкращі проекти:

І місце - Ніколенко Марія, Попченко Надія

ІІ місце  -  Дедякіна Аліна, Мурга Вікторія

ІІІ місце – Левченко Дмитро, Шутенко Роман, Янишевський Богдан

Надія Давиденко привітала переможців та побажала учасникам заходу подальших успіхів у реалізації власних розробок.

 

Надія Мрачковська,

доцент кафедри фінансів

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook