Міжнародний науковий онлайн-семінар «Управління ризиками та страхування» на економічному факультеті

25 листопада 2020 року
         25 листопада 2020 року відбувся Міжнародний науковий семінар для студентів економічного факультету на тему: «Управління ризиками та страхування».

Даний семінар  своєю актуальною тематикою об’єднав декілька країн:  Білорусь, Польщу, Литву та Україну. Усі викладачі кафедри банківської справи та страхування взяли активну участь в організації та проведенні цього заходу.

З вітальним словом до учасників міжнародного наукового семінару звернулася завідувачка кафедри Худолій Любов Михайлівна, яка розповіла  про діяльність університету та факультету в цілому, а також акцентувала увагу, що готовність до ризиків – основа в управлінні ними.  І чим складнішим і більшим стає бізнес, тим важче ним управляти і тим вища вага ризиків та пов’язаних з ними наслідків. Потрібно навчитися виявляти ризики, оцінювати їх за масштабом впливу на фінансовий результат, знаходити оптимальні механізми мінімізації, прорахувати найприйнятніші способи управління.

Співорганізатором та модератором заходу виступила Тетяна Миколаївна Куль – старший викладач кафедри бізнес-адміністрування Інституту бізнесу Білоруського державного університету, менеджер з продажу страхової компанії «Промтрансінвест».

          Про мистецтво управління ризиками учасники семінару довідались від Белінської Лариси Вікторівни – професора кафедри бізнесу факультету економіки та ділового адміністрування Вільнюського університету.

         Питання щодо особливостей та тенденцій розвитку страхового ринку Польщі торкнувся у своєму виступі д.е.н., ад’юнкт кафедри страхування Лодзького університету Клапків Юрій Михайлович.

         Цікавою та пізнавальною була доповідь колеги – доцента кафедри банківської справи та страхування Тринчука Віктора Вікторовича на тему: «Страхові музеї світу».

         Найбільш активні білоруські студенти підготували змістовні доповіді на актуальну тематику щодо управління ризиками та страхування.

Прокопчик Надія та Яцина Аліна презентували матеріал на тему: «Ментальні пастки при виявленні ризиків». Доповідачі наголосили, що ці «заморочки» властиві майже всім. Вони шкодять нашій продуктивності і успішності. Ментальні пастки – це особливості нашої поведінки, при яких коефіцієнт корисної дії наближається до нуля, тобто витрачена енергія перевершує корисну роботу.

На високому професійному рівні Батуро Надія та Михалькевич Олександр розповідали учасникам семінару про управління ризиками при підборі персоналу в бізнесі. Доповідачі наголосили, що сучасний менеджмент розглядає персонал як критичний ресурс для функціонування бізнесу, тому ризики в системі управління персоналу або кадрові ризики займають центральне місце в загальній структурі ризиків й них варто зважати.

Хілінській Олені та Савицькій Вікторії учасники заходу подякували за змістовну доповідь на тему: «Сутність та функції страхування ризиків при веденні бізнесу в Республіці Білорусь».

Пізнавальною, з точки зору вивчення зарубіжного досвіду, для українських студентів була також презентація про основні напрями правового регулювання страхової діяльності в Білорусі від Борисенок Єлизавети та  Карпової Тетяни.

Студентка з білоруського університету, Батуро Надія, висловила свою думку стосовно семінару: «Тетяна Миколаївна, викладачі з України, Польщі та Литви, величезне спасибі за можливість такого спілкування з вами та студентами з інших країн. Це було дуже незвично і цікаво. Завдяки цьому ми отримали досвід спілкування на міжнародному семінарі і отримали зворотний зв'язок!».

«Велике спасибі за можливість взаємодії з іноземними викладачами. Було дуже цікаво слухати їх думки, поради, відповісти на їхні запитання. Такий формат взаємодії вперше в Інститут бізнесу БДУ був помічений мною. І можу сказати, що ця ідея виправдала себе. Спасибі Вам, Тетяно Миколаївно, викладачам іноземних вузів! Ви провели величезну роботу!» – зауважила білоруська студентка Косикова Катерина.

Щиро дякуємо Вам студенти та колеги за ґрунтовну підготовку та активність під час проведення наукового семінару.

Співпраця з представниками Білорусі, Польщі та Литви та інших країн обов’язково буде продовжуватися, попереду ще багато цікавих онлайн-зустрічей, конференцій, семінарів та тематичних лекцій.

 

Вікторія Костюк,

доцент кафедри банківської справи

та страхування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook