Викладачі кафедри банківської справи та страхування взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Інноваційні фінансові інструменти у розвитку житлового будівництва в Польщі»

20 листопада 2020 року

           На запрошення колег з кафедри управління ризиком та страхування Краківського економічного університету 19 листопада викладачі кафедри взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Інноваційні фінансові інструменти у розвитку житлового будівництва в Польщі».

Захід було організовано під патронатом: ректора Краківського економічного університету, міністра освіти і науки Польщі, Міністерства інфраструктури, Міністерства розвитку, праці та технологій, Національного банку Польщі та Асоціація польських банків. Приємно відзначити, що нашого колегу Тринчука Віктора Вікторовича було включено до наукової ради конференції.

Метою конференції було презентувати продукт «Помешкання у власність 500+» як зразкового фінансового інструменту, що підтримує соціально-економічний розвиток шляхом стимулювання попиту в житловому секторі, що дасть змогу поліпшити житлові умови для багатодітних сімей, які користуються програмою «Родина 500+».

Підчас роботи конференції було оприлюднено результати проведеного кількісного та якісного дослідження серед сімей, які отримують виплати за програмою Родина 500+», з точки зору зацікавленості в новому фінансовому рішенні.

У рамках другої сесії обговорювались питання політики житлового будівництва в Польщі й на Україні, а саме: ситуація на ринку житлових позик, потреби сімей стосовно покращення житлових умов, детермінанти прийняття рішень щодо придбання нової квартири чи будинку в кредит, потенціал заощаджень домогосподарств та потенційна кредитоспроможність сімей, у тому числі багатодітних.

Під час виступів та дискусій, у яких активну участь взяли усі викладачі кафедри банківської справи та страхування, представлено власне бачення рішення в питаннях можливостей розвитку ринку житла в Польщі з використанням інноваційного фінансового інструменту та детермінант розвитку житлової економіки в Україні.

 

 Ольга Файчук

Доцент кафедри банківської справи і страхування
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook