World Day Pets

29 листопада 2020 року

     Всесвітній день захисту тварин, або День одомашнених тварин – міжнародний день, покликаний звернути увагу людства на проблеми інших мешканців планети Земля.
      

   Вже понад 60 років 30 листопада у всьому світі відзначається Всесвітній день тварин, не оминуло це свято і нас. Свято було заснованно на Міжнародному конгресі прибічниками руху в захист природи. Тоді екологічні організації та природоохоронні товариства заявили про готовність організовувати масові заходи, спрямовані для виявлення у людей почуття та відповідальності за все живе на планеті та своїх домашніх улюбленців. З тих пір свято проводиться щороку і присвячується всім одомашненним людиною тварин, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за своїх домашніх улюбленців.

 

     Заходи, присвячені Дню, вельми різноманітні і в кожній країні проходять по-своєму. Десь проводяться флешмоби в підтримку створення притулку або клінік для тварин, десь виставки кішок і собак і т. д. А хтось в цей день дозволяє своїм домашнім вихованцям робити все, що було заборонено раніше (рвати шпалери, гризти меблі та взуття, лазити по шторам), або купує своєму улюбленцю величезна кількість смакоти, а хтось просто приділяє максимум уваги своєму чотириногому другові.

 

     До речі, серед акцій останніх років, яка набуває все більшого поширення по всьому світу, – акція «Дзвіночок», коли в зоопарках будь-якого міста чи країни протягом однієї хвилини діти дзвенять дзвіночками, привертаючи тим самим увагу до проблем захисту тварин.

 

      Але, як би ви не відзначали цей день, головна мета проведення всіх акцій і заходів – актуалізація уваги широкої громадськості (і в першу чергу підростаючого покоління до проблем домашніх тварин (в тому числі бездомних); виховання дбайливого ставлення до них, відповідальності за їх зміст і розуміння того, що вони – «брати наші менші», а не об'єкт розваги. Як зазначають власники домашніх тварин, знайти підхід до будь-якого домашнього вихованця легко – треба просто любити його, і він відповість взаємністю.

Людина повинна мати для створення добробуту тваринам знання, навички, відчуття поваги до життя та живих істот.

Гресько Анастасія
Студентка 4 курсу 2 групи
Спеціальність «Технологія виробництва та
переробки продукції тваринництва»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook