Кураторська година до Дня пам'яті жертв Голодомору

26 листопада 2020, 15:49

    26 листопада 2020 року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів у студентів 2 групи 4 курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» відбулася чергова кураторська година на тему «Голодомор 1932-33 років – найбільша історична катастрофа України ХХ століття».

      Разом з усією групою та нашим куратором – Оленою Дегтяренко, ми обговорили трагічну історію нашої країни. Щороку у четверту суботу листопада в Україні, що є Днем пам’яті, проходять масові заходи із вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору 1932-1933 років. У 2020 році припадає на 28 листопада.

      Серед найбільш трагічних сторінок історії українського народу, особливе місце займає Голодомор 1932-1933 років. Внаслідок умисних дій комуністичної влади впродовж декількох років Україна втратила близько 10 мільйонів життів. З огляду на масштаби, жорстокість і цинізм здійснення Голодомору, історія сучасної Європи не має аналогів подібних злочинів. У мирний час і за сприятливих природно-кліматичних умов від голоду загинули мільйони людей. Також ми віртуально побували в Національному музеї Голодомору-геноциду. Музей відіграє важливу роль у громадянському вихованні молодого покоління, формуючи усвідомлення необхідності збереження Української держави як одного із головного способу захисту від геноциду.

      Знання про історію Голодомору, які надає музей, порушують питання моралі — плекання поваги до пам’яті жертв, співпереживання та переосмислення власних поглядів на життя, яке є найвищою цінністю.Традиційною скорботною акцією цього дня є "Запали свічку пам’яті". Долучитися до неї доволі просто – після загальнонаціональної хвилини мовчання достатньо запалити свічку на своєму вікні.

    На згадку про мільйони українців, убитих радянською владою під час геноциду, свічки зазвичай запалюють на центральних площах міст, біля пам’ятників жертвам Голодомору, у храмах та в залі пам’яті Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" в Києві.

Ангеліна Коханець
студентка 4 курсу 2 групи
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook