Постерна конференція селекціонерів

26 листопада 2020, 11:14

     25 листопада на кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського у он-лайн режимі відбулась постерна конференція магістрів-селекціонерів другого року навчання, на якій було представлено результати їх досліджень за період навчання. Для участі у наукових дискусіях Стрілець Максим. Представив доповідь на тему: Продуктивний та адаптивний потенціал сортів та ліній пшениці м’якої озимої в умовах ННЦ «Інститут землеробства НААН» УкраїниДо конференції також приєднались студенти молодших курсів, члени гуртка "Селекціонер генетик".

     Максим Стрілець представив доповідь на тему: продуктивний та адаптивний потенціал сортів та ліній пшениці м’якої озимої в умовах ННЦ «Інститут землеробства НААН» України.

     Ірина Шпакович представила роботу на тему: вивчення частоти гаплоіндукції для різних геноплазм кукурудзи.

     Олександр Ніколаєнко представив доповідь на тему: віддалена гібридизація в селекції злакових трав в умовах ННЦ  «Інститут землеробства НААН».

     Надія Обідняк представила доповідь на тему: використання насичуючих схрещувань в селекції люцерни посівної для підвищення врожайності.

     Сергій Ковальчук представив доповідь на тему: господарсько-біологічна характеристика сортів ріпаку озимого у конкурсному сортовипробуванні в «ННЦ Інститут землеробства».

     Олександр Крюков представив доповідь на тему: виробниче випробування сучасних губридів кукурудзи в умовах ТОВ «УБА-Агровіт».

     Доповідачі ознайомили присутніх із новітніми методами створення вихідного матеріалу кукурудзи, особливостями селекційного процесу та виробничого випробування пшениці озимої, ріпаку озимого та гібридів кукурудзи, процесом створення нових міжродових та міжвидових гібридів кормових культур.

 

Роман Спряжка
Асистент кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook