Перша атестація студентів ОС «Магістр» зі спеціальності 101 «Екологія» (2020 року вступу)

23 листопада 2020 року

Відповідно до вимог організації та захисту магістерських робіт студенти магістратури мають до 30 листопада презентувати презентації мети, задач та методів дослідження на засіданнях випускових кафедр (Положення НУБіП України «Про підготовку і захист магістерської роботи» https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u101/polozhennya_pro_pidgotovku_i_zahist.pdf). З цією метою, під головуванням завідувача випускової кафедри екології агросфери та екологічного контролю, доктора сільськогосподарських наук, професора Володимира Миколайовича Чайки 23 листопада 2020 року відбувалося засідання щодо розгляду презентацій студентів ОС «Магістр» 1-го року навчання за освітніми програмами «Екологія та охорона навколишнього середовища», «Екологічний контроль та аудит» (протокол засідання кафедри №10 від 23.11.2020 р.).

Ефективній організації даного заходу посприяло своєчасне поінформування студентів магістратури. Зокрема були розіслані інформаційні листи в яких була надана вся необхідна інформація щодо умов проходження першої атестації магістрів та посилання на нормативні документи в яких прописані основні вимоги до підготовки та захисту магістерських робіт в НУБіП України (https://nubip.edu.ua/node/83712). 

В ході обговорення презентаційного матеріалу студентів магістратури, науково-педагогічні працівники кафедри екології агросфери та екологічного контролю відмітили актуальність дослідження, новизну та практичну значимість магістерських робіт з тематик екотоксикологічної оцінки агрохімікатів, оцінки антропогенного навантаження на стан територій, аналізу екологічних чинників збіднення біорізноманіття, оцінки рівня екологічної безпеки урбоекосистем, радіоекологічної оцінки лісової продукції та аналізу основних водно-екологічних проблем Дніпровського басейну України.

Активну участь в обговоренні прийняли професори кафедри Наталія Анатоліївна Макаренко, Віталій Андрійович Гайченко, Володимир Миколайович Чайка. Вони звернули увагу на конкретизацію завдань дослідження та умови проведення досліджень. Також порекомендували студентам магістратури прийняти до уваги всі зауваження та побажання, що були висвітлені в ході доповідей, більш ефективніше використовувати наукову термінологію та прислухатися до думки керівників. 

Як результат засідання, рішенням науково-педагогічних працівників кафедри прийнято одноголосно атестувати студентів ОС «Магістр» за освітніми програмами «Екологія та охорона навколишнього середовища», «Екологічний контроль та аудит» (протокол засідання кафедри №10 від 23.11.2020 р.).

 

Віта Петрівна Строкаль,

доцент, секретар кафедри

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook