Магістри кафедри статистики та економічного аналізу представили результати своїх досліджень у постерній презентації

24 листопада 2020 року

Кафедрою статистики та економічного аналізу 24 листопада 2020 р. проведено постерну презентацію магістерських досліджень студентів зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» магістерської програми «Стратегічний облік та бізнес-соціальна аналітика». Захід відбувся в режимі онлайн з використанням платформи Zoom.

З вітальними словами до учасників постерної сесії звернулася завідувачка кафедри статистики та економічного аналізу д.е.н., професор Інна Лазаришина.

 

Наукові напрацювання 21 магістра оцінювала комісія до складу якої увійшли науково-педагогічних працівники кафедри статистики та економічного аналізу: І. Лазаришина (голова), члени комісії – В. Савчук, О. Богданюк, Л. Воляк, М. Гузь Т. Куць, А. Музиченко, О. Симоненко, А. Чухліб, А. Шиш.

 

 

Постерна конференція мала дискусійний характер, у ній приймали участь студенти, члени комісії та наукові керівники. Було обговорено напрацьовані результати досліджень обліково-аналітичного забезпечення діяльності суб’єктів господарювання. Предметом дискусійного обговорення стали теми інноваційного характеру: організація інформаційної бази для аналізу фінансового стану підприємств в умовах діджіталізації; обліково-аналітичний моніторинг стратегічного розвитку підприємства, забезпечення антикризового управління у сільськогосподарських підприємствах, облік і аналіз необоротних активів в системі управління розвитком виробничого потенціалу підприємств, облік і розробка системи аналізу доходів від операційної діяльності, аналітичне забезпечення управління фінансовою стратегією підприємства. Особливе зацікавлення учасників викликали неординарні теми: обліково-аналітичне забезпечення управління експортно-імпортними операціями, управління операційними витратами підприємства, забезпечення оптимізації розрахунків з покупцями та замовниками.

Також об’єктами дослідження виступили адміністративні витрати, грошові активи, витрати на виробництво продукції, розрахунки з оплати праці, управління запасами тощо. Не залишались поза увагою питання міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та фінансової звітності, законодавчі зміни у сфері обліку та оподаткування. Позитивним моментом, як відмітила комісія, є використання економетричного моделювання у магістерських роботах студентів, що навчаються за програмою «Стратегічний облік та бізнес-соціальний аналіз».

 

Представлені роботи мали не лише теоретичне спрямування, а й практичну цінність, адже більшість магістрів вже працюють за спеціальністю на підприємствах. В своїх роботах вони використовували реальні практичні матеріали та вже набутий досвід.

 Студенти продемонстрували набуття ними фахових компетентностей щодо володіння категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, вмінь обґрунтовувати результати дослідження, формулювати авторські висновки і пропозиції. Вони переконані, що проведення такої конференції – це міні-тренінг з проходження захисту магістерських робіт, який незабаром на них очікує. Це ще один з можливих способів підвищення свого наукового рівня, фахового спрямування, набуття навиків публічної дискусії.

 

Бажаємо магістрам з обліку та оподаткування підтвердити свою професійність під час захисту магістерських робіт та швидкого кар’єрного зростання за фахом!

 

 

Інна Лазаришина,

д.е.н.,завідувач кафедри статистики та економічного аналізу

Леся Воляк,

к.е.н.,старший викладач кафедри статистики та економічного аналізу

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook