24 листопада – День завоювання друзів

24 листопада 2020 року

 Без дружби ніяке спілкування
між людьми не має цінності.

Сократ

    24 листопада у світі відзначають День завоювання друзів. Цього дня у 1888 році народився відомий педагог і письменник Дейл Карнегі, що робить цю дату вдвічі символічною.

   Дейл Карнегі – американський письменник, лектор, що стояв біля витоків створення теорії спілкування, який перевів теоретичні розробки психологів у практичну область і розробив власну теорію безконфліктної й успішної комунікації, автор книги «Як здобувати друзів і впливати на людей», розробник психологічних курсів із самовдосконалення, курсів ефективного спілкування та публічного виступу. Народився на фермі Мерівілль, у штаті Міссурі. Сім’я жила дуже бідно, проте він зміг вступити до Державного Педагогічного Коледжу в Уорренсберзі й отримати хорошу освіту. Карнегі допоміг тисячам інших знайти друзів, взаємодіяти з іншими людьми, почуватися впевненими і щасливими. Адже комунікація з собі подібними – важлива потреба для людини. Тому не дивно, що саме двадцять четвертий листопадовий день був проголошений Днем завоювання друзів і здійснення впливу на людей.

Дейл Карнегі

    Прагнучи подолати комплекс меншовартості, викликаний фінансовим станом, Дейл Карнегі шукав шляхи для самореалізації. Практикуючись в ораторському мистецтві в студентських дискусіях, він несподівано для себе виявив, що знайшов деякі способи ефективного спілкування. Відтак, Дейл Карнегі став автором чималої кількості книг, присвячених успіху, мотивації, ораторському мистецтву, публічним виступам. І саме через його вплив на розвиток комунікацій у суспільстві День завоювання друзів започаткували на день його народження.
      Книги Дейла Карнегі з важливими порадами щодо дружби, спілкування, побудови кар’єри, взаємовідносин в колективі, в родині, його поради щодо ораторського мистецтва та багато інших величезними тиражами розійшлися по світу. Найкращими з них є:
1. «Як припинити хвилюватися і почати жити»;
2. «Як завоювати друзів та впливати на людей»;
3. «Як насолоджуватися життям і отримувати задоволення від роботи».

Друг – це той,
Хто знає мелодію твого серця,
і може її наспівати,
Коли ти забудеш слова.


Щирі вітання!

Дудка Юліана,
студентка 4 курсу 1 групи,
спеціальність «Технологія виробництва
і переробки продукції тваринництва»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook