Професія лісівника – позмагаємося?!

23 листопада 2020 року

 Студентське життя – це найяскравіші роки, наповнені різноманітними враженнями, подіями, дружбою, пригодами, пізнанням себе і своє професії. Для першокурсників 2020 рік і дистанційна форма навчання обмежили можливість повноцінно відчути себе студентами. Тож наставники 1 курсу спеціальності 205 – «Лісове господарство» ННІ лісового і садово-паркового господарства, доценти кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Ганна Лобченко та Ігор Іванюк разом із гуртківцями «Kyiv Forestry Students Association» вирішили провести до Міжнародного дня студента інтелектуальні онлайн-змагання під назвою «Професія лісівника».

     Академічні групи студентів першого курсу представили 5 команд, які зустрілися у битві за звання найбільш обізнаних у своїй професії майбутніх фахівців. На учасників чекали питання різної складності у шести категоріях – «Лісова географія», «Лісова таксація», «Властивості рослин», «Лісівничі традиції», «Ребуси» та «Загадки».
     Відповідно до результатів жеребкування кожна команда по черзі обирала категорію і складність питання та мали можливість обговорити із колегами по команді можливу відповідь у окремому сеансі, у той час як решта учасників надсилали свої відповіді індивідуально.
     За підсумками змагань першість виборола команда «Лісові магнати» у складі Віктора Іванюка, Назара Зубаля, Юрія Дикуна, Романа Журби, Наталії Кравченко. Срібло отримала команда «Лісовики» (Іван Шевчук, Артем Мартиненко, Дмитро Шахрай, Микола Самусік, Вадим Рацкевич), а бронзу – команда «Самі кращі лісники» (Богдан Зборомирський, Костянтин Позивайло). Четверте місце з однаковою кількістю балів розділили команди «Чорні лелеки» (Ніна Кратенко, Микола Кульженко, Тетяна Малиш, Ілля Слісарчук, Олена Стеренчук) та «Едельвейс» (Оксана Віннічук, Єлизавета Доценко, Вадим Третяк, Олександр Берегой, Ігор Семенюк).
     У індивідуальному заліку найбільшу кількість правильних відповідей надали Ніна Кратенко (І місце), Оксана Віннічук та Віктор Іванюк (ІІ місце), Богдан Зборомирський (ІІІ місце). Вітаємо першокурсників та бажаємо успіхів у навчанні, самореалізації, більше пам’ятних митей і гарного настрою.
     За словами самих студентів захід дуже сподобався, адже кожен отримав позитивні емоції, було цікаво змагатися із своїми друзями. Також першокурсники багато дізналися про свою професію і те, що чекає на них у майбутньому. Звісно, студенти висловили подяку наставникам та всім, хто організовував змагання – Юлії Носенко, Роману Задорожнюку, Олесі Панасюк, Володимиру Кравцю, Юрію Іваненку, а також радо підтримали організацію нових заходів, де можуть дізнаються багато цікавого, нового і корисного.
 

Іван Шевчук,
студент 1 курсу, 2групи ННІ ЛіСПГ
Ганна Лобченко,
наставник групи ЛГ-2002,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook