Вивчаємо паркові пейзажі України

20 вересня 2020 року
Олександрія

 З метою підвищення якості підготовки фахівців ОС «Бакалавр», сприяння розвитку ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва, студентської наукової та інноваційної діяльності в університеті кафедрою ландшафтної архітектури та фітодизайну ННІ лісового і садово-паркового господарства відповідно до наказу № 663 від 17.09.2020 року було підготовлено та проведено науково-практичний семінар «Особливості формування паркового пейзажу».

У рамках семінару доцентом Сидоренко І.О. було організовано виїзне заняття з дисципліни «Ландшафтна архітектура» для студентів 2 курсу скороченого терміну навчання. та 3–го курсу спеціальності 206-«Садово-паркове господарство». Студенти підготували доповіді та взяли участь в обговоренні особливостей формування паркового пейзажу на прикладі розгляду планувальної структури та композиційних елементів Державного дендрологічного парку «Олександрія» в м. Біла Церква Київської області.

У ході екскурсій по території Державного дендрологічного парку «Олександрія»студенти провели натурне обстеження території та фотофіксацію ландшафтів та краєвидів парку. В обговоренні теми піднімались питання визначення різних за складністю сюжетів пейзажних картин,аналізувались композиції відкритих закритих і напівзакритих паркових просторів. Визначались основні точки розкриття паркових пейзажів, а також домінантні і акцентні точки композиції.

Ірина Сидоренко,

доцент кафедри ландшафтної архітектури

та фітодизайну

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook