Важка атлетика – важлива частина мого життя

21 листопада 2020, 22:04

     Я, Гордієнко Юлія, студентка 1 групи 4 курсу факультету тваринництва і водних біоресурсів. Розпочала займатися важкою атлетикою 2017 році будучи студенткою 1 курсу. Для мене це було дещо нове і не звичне. Завдяки вступу до Національного університету біоресурсів і природокористування України я почала займатися важкою атлетикою з професійними тренерами, і досягла певних позитивних результатів.

      Мої спортивні нагороди на сьогоднішній день:
- І місце на Всеукраїнських спортивних іграх серед студентів аграрних закладів вищої освіти з важкої атлетики;
- І місце на Чемпіонаті Київської області серед юніорів з важкої атлетики;
- І місце на Чемпіонаті міста Києва з важкої атлетики;
- І місце на спартакіаді студентів НУБіП України з важкої атлетики. І це ще не повний список моїх перемог.

 

    Всупереч багатьом твердженням, важка атлетика має великий оздоровчий потенціал і здатна справляти численні оздоровчі людей різного віку за умови раціональної організації занять і правильного дозування навантажень, зокрема це дієвий засіб боротьби з малорухливим способом життя, зміцнення хребта і всієї кісткової системи організму, зниження артеріального тиску й загалом покращення функціонального стану, покращення метаболізму, уникнення проблем з ендокринною системою.

     Важка атлетика належить до індивідуальних видів спорту та фізичної культури, які, на відміну від багатьох інших, не вирізняються своєю видовищністю чи емоційністю. Ця обставина зумовлює відносно невелику привабливість важкої атлетики у підлітків та молоді. На жаль, сьогодні важка атлетика переживає період зменшення популярності й розповсюдженості як виду масової фізичної культури. Водночас у рамках масової фізичної культури будь-яке силове тренування, зокрема й важкоатлетичне, має на меті насамперед зміцнення здоров’я, підвищення рівня загального фізичного розвитку, збільшення пружності мускулатури, активної м’язової маси, посилення міцності з’єднуючих та опорних тканин, покращення тілобудови, постави й т. п.

 

    Додам, що важка атлетика має свою неперевершену естетику, виховує в молоді важливі для майбутнього дорослого життя морально-психологічні якості. Це наводить на думку про вивчення та реалізацію можливостей важкої атлетики щодо зміцнення здоров’я, формування потреби у здоровому способі життя.
    Займайтеся спортом, набувайте чудової фізичної форми, тренуйте спортивну витримку! Бажаю всім здоров’я! Бережіть себе !!

Гордієнко Юлія,
студентка 4 курсу 1 групи,
спеціальність «Технологія виробництва та
переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook