Засідання кафедри: кадрові питання!

19 листопада 2020 року

 Під головуванням завідувача кафедри, доктора сільськогосподарських наук, професора Володимира Миколайовича Чайки 19 листопада 2020 року (протокол №9) відбулося чергове засідання кафедри, на якому одним із головним питань порядку денного було обрання за конкурсом, оголошеним відповідно до наказу ректора №1854К від 03.11.2020 р. на посади доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю наступних науково-педагогічних працівників: доц. О.І. Наумовську, доц. С.Д. Павлюка, доц. І.Г. Рубежняк, доц. А.А. Міняйла, доц. В.П. Строкаль.

Під час звітування Олена Іванівна Наумовська поінформувала колектив про основні здобутки за звітний період. Зокрема виконує обов’язки секретаря вченої ради факультету захисту рослин, біотехнологій та екології (у відповідності до наказу ректора від 26.02.2020 року №183). З 2012 року відповідає за формування і випуск наукового журналу «Біологічні системи: теорія і практика і наказом МОН України» (фахова реєстрація у МОН України згідно наказу № 409 від 17.03.2020, категорія "Б", біологічні науки з спеціальностей 091 – біологія, 101 – екологія, 162 - біотехнології та біоінженерія, 202 - захист і карантин рослин).

Сергій Дмитрович Павлюк і ході свого звіту поінформував колектив, що з 2018 року виконує обов’язки відповідального за впровадження інформаційно комунікаційних технологій у навчальний процес факультету захисту рослин, біотехнологій та екології (у відповідності до наказу ректора від 13.04.2018 року №354); з 2017 року – відповідальний по факультету за спортивно-масову роботу серед науково педагогічних працівників (спартакіада «Здоров’я»); має 25 наукових та навчально-методичних праць.

Свою доповідь за період звітування Анатолій Анатолійович Міняйло розпочав з рейтингу за 2019 рік, який складав 2,15. Також він доповів про виконання обов’язків заступника відповідального секретаря приймальної комісії університету і на даний час є наставником потоку студентів ОС «Бакалавр» 4 курсу спеціальності 101 «Екологія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Також він з 2014 року є керівником ініціативних тем «Екологія шкідливого ентомокомплексу посівів пшениці озимої в умовах Лісостепу України за змін клімату» (номер держреєстрації 0114U003559) та «Адаптація агросфери України до глобальних змін клімату» (номер держреєстрації 0115U003972).

Ірина Георгіївна Рубежняк, в ході звітування розповіла, що всі навчальні дисципліни, які закріплені у 42-формі мають атестовані ЕНК та науково-методичне забезпечення. Більшість навчальних дисциплін вона викладає англійською мовою і має англомовне розроблене методичне забезпечення. Також вона проходила стажування в навчально-науковому інституті післядипломної освіти Національного університету біоресурсів і природокористування України з ділової професійної англійської мови (НУБіП України, СС 00493706/001378-16, 2016); «Розширення можливостей наукового пошуку та популяризація власних досліджень за допомогою платформи Web of Science” (2017), поглиблене вивчення англійської мови на володіння рівня В2 (НУБіП України, СС 00493706/009177-19, 2019), онлайн-семінари по ресурсам Thomson Reuters (2020).

У своєму звіті Віта Петрівна Строкаль зазначила, що активно приймала участь у міжнародних заходах: International course “Radioactivity and Nuclear power” (Kyiv-Wageningen, 2016, 2017); the III International Summer School “Achievement and Applications of Environmental and Life Science for Sustainable Development” (Ukraine-Poland, July 19-22, 2017); Екологія-філософія існування людства (Київ, 2017,2018,2019 рр.); International Symposium “land-Water-Food” (The Netherlands-Chine, May 2018); II International Congress on People, Power and Politics (Turkey-Ukraine, September 26-28, 2019). Також була наставником академічної групи студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія» з 2014 по 2018 роки, під час яких для студентів організувала більше 12 активних еко-турів вихідного дня на різні тематики професійного напрямку (наприклад: «Інспектор півдня України», «Золото Карпат», «У полоні гір», «Зелений туризм Української Венеції по плавнях Дунаю» та інші).

Заслухавши всі звіти претендентів, колектив кафедри перейшов до активного обговорення. Професор кафедри Наталія Анатоліївна Макаренко виступила з пропозицією підтримати усіх кандидатів та рекомендувати їх на посади доцента кафедри терміном на 5 років. Завідувач кафедри, професор Володимир Миколайович Чайка зазначив, що доценти О.І. Наумовська, А.А. Міняйло, В.П. Строкаль, І.Г. Рубежняк, С.Д. Павлюк виконують важливу соціальну та організаційну функції на кафедрі та факультеті в цілому. Зокрема Сергій Дмитрович є відповідальним за впровадження інформаційно комунікаційних технологій у навчальний процес факультету та кафедри;  Анатолій Анатолійович координує звітність ініціативних науково-дослідних робіт на кафедрі; Віта Петрівна є секретарем кафедри та відповідальною за інформаційне наповнення сайту кафедри, а також входить до складу експертної комісії з атестації ЕНК; Олена Іванівна виконує обов’язки секретаря Вченої факультету ЗРБтаЕ і відповідає за формування і випуск наукового журналу «Біологічні системи: теорія і практика і наказом МОН України»; Ірина Георгіївна виконує обов’язки завідувача ННВЛ «Екологічної експертизи та паспортизації територій». В обговоренні виступили й інші члени кафедри: професор В.А. Гайченко, доцент С.П. Паламарчук, доцент Є.М. Бережняк, доцент М.М. Ладика.

Детально з висновком кафедри про кожного претендента за конкурсом на посаду доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю та їхнім звітом можна ознайомитися на кафедрі.

 Після обговорення колектив кафедри перейшов до голосування. Попереднім рішенням засідання кафедри (протокол №8 від 16.11.2020 року) було одноголосно вирішено проводити голосування відкритим шляхом.

 

Підсумок засідання!

Відповідно до результатів обговорення під час засідання та за результатами звітності претендентів на посади доцента кафедри, а також на підставі оголошеного конкурсу щодо заміщення посад (згідно наказу ректора №1854К від 03.11.2020 р.) рішенням кафедри одноголосно вирішено рекомендувати на посаду доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю терміном на 5 років наступних науково-педагогічних працівників кафедри:

- доцента, кандидата сільськогосподарських наук Олену Іванівну Наумовську

- доцента, кандидата сільськогосподарських наук Сергія Дмитровича Павлюка

- доцента, кандидата сільськогосподарських наук Анатолія Анатолійовича Міняйла

- доцента, кандидата педагогічних наук Віту Петрівну Строкаль

- доцента, кандидата біологічних наук Ірину Георгіївну Рубежняк

Бажаємо нашим колегам творчої наснаги у подальшій роботі, міцного здоров’я та наукових здобутків.

Віта Петрівна, секретар кафедри

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook