Бути наставником дистанційно складно, але можливо і важливо

12 листопада 2020 року

«Чи легко бути наставником і хто такий наставник групи для студентів?» - такі питання постають постійно під час навчального процесу при проведенні виховної роботи із студентами. Під час карантину та дистанційної роботи зі студентами на наставника покладається подвійна відповідальність, адже окрім спостереження за станом здоров’я підопічних, необхідно здійснювати контроль за процесом навчання, починаючи від присутності на заняттях, атестації і до здачі екзаменаційної сесії. Завданнями наставника є підказати, морально підтримати, у деяких випадках спонукати студентів до сумлінного навчання, що успішно виконують наставники студентських груп кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.
Студент-першокурсникам, які поповнили кафедральну родину цьогоріч, надзвичайно складно зануритися у навчальний процес і по-справжньому відчути себе студентами, тож наставники груп допомагають адаптуватися дистанційно. Так, доцентом кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Ганною Лобченко, наставником групи першокурсників, що навчаються за спеціальністю 205 – «Лісове господарство», 12 листопада було проведено онлайн-зустріч із студентами та їх батьками.

Зустріч розпочалася із привітання від завідувача кафедри Віктора Маурера та нагадування, що час, відведений на навчання, не збільшується, а студентське життя відбувається вже сьогодні, тож треба використати можливості, що надає дистанційне навчання, максимально ефективно. Також побажав студентам успішного завершення навчального семестру, підтримки один одного та співпраці із наставником групи у такий надзвичайно відповідальний період.

У фокусі були результати проміжної атестації, підготовка до сесії, навчальний рейтинг та стипендіальний рейтинг і можливості для отримання додаткових балів у дистанційних умовах.

Окрему увагу було приділено можливостям гурткової роботи та було презентовано студентські гуртки кафедри й заходи, які проводяться в ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Тож окрім щоденної взаємодії із наставником у засобах комунікації, студенти мали можливість задати важливі питання, налаштуватися на підготовку до сесії і виявили бажання долучатися до гурткової роботи.


Наставники студентських груп
кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
Маурер В.М.,
Лобченко Г.О.,
Іванюк І.В.,
Дударець С.М.,
Пінчук А.П.,
Кайдик О.Ю.,
Бобошко-Бардин І.М.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook