15 листопада – День працівників сільського господарства України

13 листопада 2020 року

«Єдиний засіб утримати державу в стані
незалежності від будь-кого –
це сільське господарство.
Володій ви хоч всіма багатствами світу,
якщо вам нічим харчуватися – ви залежите від інших.
Торгівля створює багатство,
але сільське господарство створює свободу»
Жан-Жак Руссо

     Сільське господарство – одна з найважливіших галузей економіки України. Від працівників сільського господарства залежить, що ми їстимемо завтра, і як ці продукти вплинуть на наше життя. Щорічно у третю неділю листопада відзначається День працівників сільського господарства в Україні.

    Це свято, присвячене всім аграріям країни, було засноване в 1993 році. Тоді президент України підписав указ про заснування професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.
    Шанобливе ставлення до аграріїв завжди було в Україні. Із покон віків її називали житницею всієї Європи. До цих пір основними сільськогосподарськими культурами, які вирощуються українськими аграріями, залишаються зернові, цукровий буряк та картопля. Крім того, це свято можуть по праву відзначати також працівники фермерських господарств, які забезпечують всю країну молоком та м’ясом.
   Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Господь наділив українську державу багатими на чорнозем, родючими землями, крім того, після розпаду старого Радянського Союзу, аграрний сектор отримав нове дихання, доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі. Це дозволило організувати агропромислову галузь, як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства.

     Це свято справжніх трудівників та дбайливих господарів, які щодня розумом, серцем, невтомними руками, зберігають багато століть нашу благодатну ниву. Це свято тих, хто з року в рік забезпечує стабільне зростання агропромислового комплексу України – хлібороби, механізатори, агрономи, тваринники, майстри овочівництва та садівництва.

Щиро дякую Вам, працівники сільського господарства, за любов до землі, мудрість і витримку. У ці святкові дні зичу Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя, злагоди, гарної погоди і наснаги на нові звершення. Хай не знають втоми Ваші натруджені руки, нехай щедрою буде Ваша життєва нива, а труди Ваші й надалі збагачують Україну.

Юлія Ткаченко,
студентка 4 курсу 1 групи,
спеціальність «Технологія виробництва та
переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook