Всеукраїнський онлайн конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

9 листопада 2020 року
Київ

 У ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України 2020 р. у секції «Лісознавство» відділення «Екології та аграрних наук» фіналістами стало 13 конкурсантів, що представляли 12 областей. Уперше за всю історію конкурс-захист відбувся онлайн.

«Комп’ютер», «навушники», «приєднатися до конференції», «демонстрація екрана» – ось ключові слова інтелектуального змагання України. На чотири дні всі регіони нашої країни об’єдналися в інтелектуальний інтернет-зв’язок, який локалізувався у Києві і до якого кожен учасник долучався, щоб розповісти про свої унікальні наукові проєкти, ідеї, дослідження.

Виклики 2020 року дають можливості стати гнучкими - нові правила, нові умови, нові стандарти міжнародного зразка, новий досвід. Постерний захист конкурсанти сприйняли на «ура», а конференція, на якій учасники один перед одним презентували результати своїх робіт, активувала цікавість та допитливість до проєктів колег. Адже саме конференція дала змогу запитувати в інших конкурсантів про деталі їхніх наукових результатів.

Роботи оцінювались у три етапи: заочне оцінювання дослідницьких робіт, постерний захист та представлення проєктів на науковій конференції. Кожний етап конкурсу оцінювало журі у складі: голови – Ігоря Іванюка (доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій) та членів – Олесі Піхало (доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну) і Вікторії Міндер (старший викладач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну). За підсумком балів трьох складових золотим призером став Коновальчук Іван із науковою роботою «Вплив раціону харчування на розвиток мурах та їх роль в екосистемі лісу» (Вінницька обл.).

Бажаємо усім цікавих ідей та нових наукових звершень!

 

Олеся Піхало,
доцент кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну

 

Вікторія Міндер,
старший викладач кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook